Megszépült a kilátóbüfé

Jelentős fejlesztések történtek nyáron a turisták és a kerületiek körében egyaránt népszerű Erzsébet-kilátóban. Önkormányzati beruházásban a FÁBER Kft. teljesen felújította a földszinti büféhelyiséget, amely a környezetéhez méltó színvonalú kialakítást kapott.
Kicserélték az összes hidegburkolatot, a biztonságra kamerarendszer is ügyel, a helyiséget az 1920-as évek hangulatát idéző dekoráció és különböző hegyvidéki relikviák díszítik. Megszépült a kilátó előtti terasz is, amely az ízléses burkolatokon kívül új növényeket is kapott.
A száz százalékban önkormányzati tulajdonú FÁBER nem csupán a felújítást végezte el, hanem az üzemeltetést is átvette a korábbi bérlőtől. Fekete Gyula ügyvezető elmondta, hogy tavasztól őszig mindennap 10–19 óráig tartanak nyitva, míg a téli időszakban a korai sötétedés miatt délután 4-kor bezárnak. Nem tart nyitva a büfé akkor sem, ha a meteorológiai szolgálat viharjelzést ad ki, hiszen heves esőzések, széllökések idején nem tanácsos a kilátó megközelítése.
Ami a terveket illeti, Fekete Gyula kiemelte, szeretnék elvégezni a mellékhelyiség és az előtér felújítását. Jövőre ugyanis street food ételeket (hot dogot, hamburgert) is kínálnának, hagyományos melegkonyha kialakítására azonban a műemléki előírások miatt nincs lehetőség. Összejövetelek szervezését viszont már most is vállalják, a szükséges infrastruktúra biztosításával akár esküvők, nagyobb céges rendezvények is tarthatók a kilátóban.

m.