Mr._Perfect_oktatott

Mr. Perfect oktatott

Peter Aerts és Semmy Schilt után újabb K-1-világbajnok, a négyszeres győztes Ernesto Hoost tartott edzést a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia növendékeinek és a Magyar Kempo Szövetség versenyzőinek. A tökéletes technikája miatt „Mr. Perfect” néven emlegetett sportoló a hagyományos TEK Budo és Küzdősport Gála díszvendégeként látogatott el a Csaba utcai edzőterembe.
A holland sztárt a Hegyvidékre csábító Lacza Ádám Illés arról beszélt, hogy a Japánból származó K-1 valójában egy szabályrendszer, ami a többi között a karate, a kick-box és a kung-fu elemeit ötvözi. Ernesto Hoost kick-boxosként alkotott maradandót a K-1 világában, pályafutása követendő példa lehet a harcművészek számára – mondta az akadémia sportigazgatója, aki szerint mindig hasznos, ha a magyar tehetségek nagy tapasztalattal bíró profikkal gyakorolhatnak.
„Rendkívül hasznos technikákat ismerhettek meg a kempókáink, olyan kombinációkat, amiket kizárólag a világbajnoktól lehet megtanulni. Bízom benne, hogy az egyedi támadások és védekezések megmaradnak a gyerekek fejében, és alkalmazzák is azokat a versenyeken” – foglalta össze a tréning tapasztalatait Lacza Ádám Illés, hozzátéve, hogy a kempó nyitott sportág, szívesen átveszi és adaptálja a szellemiségéhez közel álló mozdulatsorokat. Ezeket pedig nem csupán a versenyzők, hanem a sportágat hobbiként űző növendékek is elsajátíthatják.
Ernesto Hoost elmondta, hogy valamennyi tradicionális küzdősportot, így a kempót is nagyra tartja, ezért fogadta el a meghívást, és vezetett edzést a Hegyvidéken. A gyerekeknek azt üzeni, egy pillanatra se adják fel az álmaikat, csak akkor lehetnek igazán sikeresek.

sm.

 

További információk az akadémiáról: www.hegyvidekharcosai.hu