Nyolcvan_meteres_futokor_a_Zugligeti_iskolaban

Nyolcvanméteres futókör a Zugligeti iskolában

A tavaszi beiratkozást követően szembesült a Zugligeti Általános Iskola vezetése azzal, hogy az emelkedő gyermeklétszám miatt új tanteremre lesz szükség, míg a mindennapos testnevelés biztosításához a sportolási lehetőségeket is bővíteni kell.
Az iskola egyre növekvő népszerűségéről is beszélt az újonnan elkészült osztályterem és a tornaórákon használható futókör hivatalos átadásán Bernyák Adrienn igazgató: „Öt évvel ezelőtt százötven tanulónk volt, az idei tanévet már kétszázhetvenen kezdték meg” – mondta.
Az új, mintegy harminc négyzetméteres földszinti tantermet egy tanári helyiség és a logopédiai szoba összenyitásával alakították ki. A futókör ötlete Annus László testnevelő tanártól származik, és támogatta az iskolaalapítvány is. „Az elmúlt másfél évben az összes jótékonysági programunk bevételét a fejlesztésre tettük félre, ezt az összeget pótolta ki az önkormányzat” – szólt az előzményekről az igazgatónő.
A középső játszóudvaron kialakított, nyolcvan méter hosszú, öntött gumival burkolt futópálya segítségével lényegesen egyszerűbbé válik a tizenegy osztály mindennapos megmozgatása. Erre ugyanis mostanáig csak a tornateremben és a felső sportudvaron nyílt lehetőség.
Az igazgató köszönetet mondott az önkormányzatnak az aszfaltozott udvarrész felújításáért is. A szakemberek felbontották a régi, töredezett burkolatot, feltöltötték a megsüllyedt részeket, és átépítették a vízelvezető rendszert.
Pokorni Zoltán az elhangzottakat azzal egészítette ki, hogy a fejlesztés a jövőben is folytatódhat: amennyiben a források engedik, gumiborítást kaphat az aszfaltos udvar. A polgármester véleménye szerint a beruházásoktól függetlenül az iskola népszerűsége az igazgató munkáját dicséri, nagyon sok múlik rajta, hogy a szülők az intézményre bízzák a gyermekeiket.

M.