Hamarosan_lejarnak_a_parkolasi_engedelyek

Parkolási kedvezmény elektronikus ügyintézéssel

Szeptember 1-je óta – a lakossági várakozási hozzájáruláshoz hasonlóan – már az úgynevezett „Gyermekszállítás bölcsődébe, iskolába, óvodába várakozási hozzájárulás” is igényelhető a hegyvidéki e-ügyintézés rendszerén keresztül.

Az elektronikus ügyintézés rendszerének folyamatos fejlesztésével egyre több mindent lehet elintézni akár otthonról is, ami természetesen sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mintha személyesen kellene bemenni a hivatalba.
Szeptember 1-je óta – a lakossági várakozási hozzájáruláshoz hasonlóan – már az úgynevezett „Gyermekszállítás bölcsődébe, iskolába, óvodába várakozási hozzájárulás” is igényelhető a hegyvidéki e-ügyintézés rendszerén keresztül. Ezzel az engedéllyel azok a szülők, akik autóval viszik bölcsődés, óvodás, valamint az 1–5. osztályba járó iskolás gyermeküket a parkolási övezetben található oktatási-nevelési intézménybe, a bölcsőde és az óvoda esetében naponta kétszer, míg az iskola esetében naponta egyszer húsz percig díjmentesen várakozhatnak az adott intézmény parkolási zónájában.
A kedvezményes parkolásra jogosító engedély elektronikus igényléséhez szükséges, hogy a szülő már azonosítottan regisztrált ügyfele legyen az önkormányzatnak az eugyintezes.hegyvidek.hu oldalon. Egy adatlap kitöltését követően bankkártyával vagy átutalással egyenlíthető ki a 2000 forintos eljárási díj. Az engedélykérelem benyújtásáról automatikusan értesítést kap a gyermek bölcsődéje, óvodája vagy iskolája, amely az adatok ellenőrzése után ugyancsak elektronikus úton bocsátja ki az intézménylátogatási igazolást.
Az igazolás alapján az önkormányzat egy-három munkanapon belül kiadja a gyermekszállítást segítő kedvezményes várakozási hozzájárulást. Az elektronikusan kiküldött engedély birtokában az intézmény titkárságán – vagy a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán – vehető át a gépjármű ablakába kihelyezendő parkolótárcsa.

k.