Szepulo_bolcsodek_ovodak_iskolak1

Szépülő bölcsődék, óvodák, iskolák

Minden évben a nyári szünetre időzíti a kerülethez tartozó bölcsődék, óvodák és iskolák épületeiben esedékes karbantartási munkálatokat és fejlesztéseket a Hegyvidéki Önkormányzat. Az energiatakarékosságot szem előtt tartva az idén több intézményben nyílászáró-felújítás, valamint kazáncsere történt.

Folytatódott a tavaly megkezdett nyílászáró-felújítás a Sashegyi Arany János iskolában, nyáron a második emeleti és a lépcsőházi gerébtokos ablakok kaptak külső hőszigetelő üvegeket, új zárakat és kilincseket. Hat tantermet kifestettek, egy osztályban pedig kicserélték a pévécé padlóburkolatot.
Az Arany János iskolához hasonló ablakrekonstrukciós program zajlik a Jókai Mór iskolában, ahol ezúttal a Költő utca felőli teljes homlokzaton történt meg a nyílászárók modernizációja. Ezenkívül mintegy 100 négyzetméteren újraburkolták az alagsori folyosót, valamint felújították és csúszásmentessé tették a lépcsőkarokat. Már a harmadik üteménél tart a nyílászárók felújítása a Kós Károly iskolában, most nyáron a Városmajor utcai homlokzat ablakai szépültek meg.
Kazáncsere és kéményfelújítás volt a Városmajori Gimnáziumban, a kondenzációs készülékeknek köszönhetően jelentősen csökkenhet az épület gázfogyasztása. Szintén energiahatékonysági beruházás történt a Fekete István szakiskolában, ahol a kondenzációs kazánok beépítése mellett leszigetelték az épület lapos tetejét.
A tavalyi kettő mellé újabb konténertantermet, valamint hozzá tartozó vizesblokkot telepítettek a Tamási Áron gimnázium Tamási Áron utca felőli oldalán. Hat tantermet kifestettek a Németvölgyi Általános Iskolában, két osztályban a padlóburkolatot is kicserélték. A Virányos Általános Iskola tetőterében egy új, 140 négyzetméteres könyvtárhelyiséget adtak át.
Korszerűsödött a tűzjelző rendszer a Hegyvidéki Mesevár Óvodában, ahol szintén folytatódott a homlokzati nyílászárók tavaly megkezdett cseréje, ezúttal a konyhai részen építettek be új, energiatakarékos műanyag ablakokat. Az intézmény levált a János kórház gőzfűtési rendszeréről, a meleg vizet és a fűtést kondenzációs gázkazánokkal oldották meg.
Műfűre cserélték a gyöngykavics burkolatot a KIMBI Óvoda alsó udvarán, ugyanott tisztasági festéssel frissítették fel az előtereket és a folyosókat. Igényes kivitelű főkaput kapott az Orbánhegyi Óvoda, kijavították a kerítést, új gumiburkolat készült a mászóka környékén, míg a Kiss János altábornagy utcai tagóvodában befejeződött a játszóudvar kialakítása.
Alacsonynak bizonyult a terasz korlátja a Táltos Óvodában, ezért az udvar karbantartása és a tornaablak fóliázása során megemelték azt. Az őszi szünetben a Csikó tagóvodában várhatóan egy konyhai tálalóablakot alakítanak ki, ezzel felgyorsulhat és egyszerűsödhet az étkeztetés.
Felcsiszolták a parkettát a Városmajori Óvodák zöld és a kék csoportjának helyiségeiben, a Csermely úti tagóvodában pedig kicserélték a műfüvet, valamint teljesen felújították a lila és a narancs csoport mosdóját. Kerítésfelújítás, tisztasági festés, a fejlesztőhelyiség részbeni vakolása és festése, valamint villanybojler felszerelése zajlott a Süni Óvodákban, ahol az udvarra különleges holland pázsitot telepítettek. Az Orbánhegyi úti tagóvodát az alagsori lámpatestek és a bejárati lámpa cseréjével tették komfortosabbá.Szepulo_bolcsodek_ovodak_iskolak2Részlegesen felújították a szennyvízvezetéket, kijavították a kerítést, kifestették lépcsőházat, a mosdókat, valamint konyhai kézmosót szereltek fel a Normafa Óvodában. Az intézmény tagóvodájában kicserélték a folyosó és az öltöző burkolatát. A régiek helyére új homokozókereteket, csúszdát és gumitéglákat telepítettek a Mackós Óvodában, és megszépült az emeleti konyha padlóburkolata. Az őszi szünetben várható a belső udvar felőli homlokzat vakolása és festése.
Részlegesen felújították a beépített szekrényeket és megoldották a kapu előtti vízelvezetést a Zugliget Óvodában. Ugyanott megszépült a személyzet és a vendégek mosdója, megújult a járda, az udvarra pedig öntözőrendszer került.
A legkisebbeket fogadó intézmények közül a Krisztinavárosi Bölcsődében megújult a folyosó burkolata, kifestették a konyhát, a hátsó telekhatáron pedig új kerítést építettek. Részleges villamoshálózat-felújítás történt a Zugligeti Bölcsődében, míg a csoportszobákban kijavították a radiátorok mögötti vakolathibákat.

M.