Uj_korforgalom_a_XII._keruletben

Új körforgalom a XII. kerületben

Az iskolai szünet miatti kisebb forgalmat és a kedvező időjárási körülményeket kihasználva a nyáron több jelentős útfejlesztés zajlott a kerületben. A vízművek közműfejlesztését követően a Hegyvidéki Önkormányzat teljes szélességében felújíttatta a Mátyás király utat a Hollós út és a Csillagvölgyi út között. Az újraszőnyegezés mellett a szakemberek pótolták a hiányzó és rossz szegélyköveket, hat új víznyelőt alakítottak ki, valamint úgy változtatták meg az útpálya dőlését, hogy a csapadékvíz akadálytalanul bejuthasson a csatornába.
A Csillagvölgyi úton egy, a Mátyás király úton négy fekvőrendőrt telepítenek szeptemberben. Erre azért van szükség, mert a tapasztalatok szerint a felújított utakon jelentősen felgyorsul a forgalom.
A Budapesti Közlekedési Központ szeptember közepére befejezi a Hollós út és az Istenhegyi út közötti útpálya rekonstrukcióját, ami azt jelenti, hogy az Istenhegyi úttól a Csillagvölgyi útig kifogástalan minőségű lesz a Mátyás király út burkolata. A tervek szerint jövőre sor kerül a Csillagvölgyi út és az erdő közötti rész újraaszfaltozására is, miután a vízművek végzett a közműfejlesztéssel.
Befejeződött a Budakeszi utat a Korányi kórházzal összekötő Pihenő út rekonstrukciója. Ennek során a teljes útpálya, a járda és a szegélyek is megújultak. Kicserélték a parkolóhelyek burkolatát, racionalizálták a parkolást, így a mentők is biztonságosabban tudják megközelíteni az intézményt.
Új körforgalom épült a Kútvölgyi lejtő és az Alsó Svábhegyi út kereszteződésében. A korszerű és biztonságos csomópont közepén virágokat ültet az önkormányzat – hogy milyen fajtákat, arról a környéken élők véleményét is kikéri. Ezzel a parkolási anomáliák is megoldódnak, korábban ugyanis sokan szabálytalanul álltak meg a nővérszállónál.
Újraaszfaltozták az útpályát, kicserélték a hibás szegélyköveket a Jánoshegyi úton. Az Erzsébet-kilátó és a Normafa buszforduló közötti szakaszon, az út mellett öntöttgumi-borítású, kényelmes és lábkímélő futópályát, valamint a futókat az autóktól elválasztó zöld sávot alakítottak ki. Az építkezés befejeződött, a növények és a futópályát megvilágító kandeláberek telepítése október végéig megtörténik. A futók már birtokba vették Magyarország leghosszabb erdei futópályáját, és az első visszajelzéseik rendkívül kedvezők.
Ezen a részen az autók behajtását október végétől sorompókkal szabályozzák. A rendszámfelismerő automata rendszer csak az engedéllyel rendelkező járműveket, köztük a tűzoltókat, a rendőrséget és a mentőket engedi be.
Szintén a Normafát érintő fejlesztés részeként ősszel padokat és más utcabútorokat helyeznek ki. A családok számára könnyebbséget jelent, hogy a Libegő felső végállomásánál kialakított játszótéren a helyére került a Margaréta játszótéren és az Anna-réten már megismert konténer illemhely, amit rövidesen üzembe is helyeznek.

mm.