Kick-box_vilagkupa_majusban

Kick-box-világkupa májusban a MOM Sportban

A kick-box a legeredményesebb nem olimpiai sportág Magyarországon. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a hazai szakszövetség – nyolc kandidáló közül – tavaly öt évre elnyerte a négy A-kategóriás WAKO világkupa egyikének rendezési jogát.
A 23. Magyar Kick-box Világkupa központi helyszíne a MOM Sport lesz, május 18. és 20. között várhatóan 42 országból mintegy 3000-en indulnak majd a versenyen. A budapesti viadal minden bizonnyal a világ legnagyobb harcművészeti eseménye lesz az idén – hangzott el a Magyar Kick-box Szakszövetség és a MOM Sport közötti együttműködési szerződés aláírásakor.
Galambos Péter, a szövetség elnöke elmondta, hogy ez az esztendő rendkívül jelentős a magyar kick-box számára, hiszen májusban világkupának, novemberben világbajnokságnak is otthont ad a főváros. A világkupát hosszú ideig vidéken rendezték meg, a múlt év óta azonban Budapest a házigazda. A ringes versenyeket most először a Novotel Budapest Cityben, a tatamis szabályrendszer versenyszámait a már bejáratott helyszínnek tekinthető MOM Sportban tartják meg. A szakember kiemelte, hogy már a szervezés időszakában nagyszerű az együttműködés a Csörsz utcai sportközponttal.
Mint a MOM Sportot vezető Buranits Ildikó elmondta, a Hegyvidéki Fitparádén és a tavalyi világkupán eredményesen dolgoztak együtt a kick-box-szövetséggel, így minden adott ahhoz, hogy a májusi esemény is sikeres legyen, és tovább öregbítse a XII. kerület hírnevét. Hozzátette: ha kell, jövőre akár a műfüves focipályát is a világkupa szolgálatába állítják, így még több sportolót fogadhatnak majd, de már a mostani viadalon is a versenyzők rendelkezésére bocsátják a csarnok több termét.

m.