Viragba_borulo_Hegyvidek

Virágba boruló Hegyvidék

Újabb hegyvidéki zöld területeket ültettek be virágokkal a szakemberek a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából, több meglévő ágyást pedig az eddigiektől eltérő módon díszítettek növénykompozíciókkal. Elkészült a legnagyobb méretű, 700 négyzetméteres virágágyás a Városmajori Gimnázium kerítése mellett, ahol az európai struccpáfránytól a szibériai nőszirmon át a kínai hamuvirágig sokféle különleges faj megtalálható. A Városmajor utcai „botanikus kert” a tervek szerint oktató funkciót is betölt majd, az egyes fajok felismerését tájékoztató táblák segítik hamarosan.
Az egy- és kétnyári virágok helyére a környezeti terhelést jobban bíró évelő növények kerültek a Németvölgyi Általános Iskola előtti zöld sávban. Megújult a Thomán István utcai buszforduló ágyása is, oda ismét rózsák kerültek. Rendezett képet mutat már a Győri út és az Avar utca találkozásánál lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget környezete is, amelyet száz négyzetméteren virágokkal – a többi között bordó varjúhájjal, illatos gólyaorral és tollborzfűvel –, háromszáz négyzetméternyi területen pedig cserjékkel ültetnek be hamarosan.
A következő hetekben további négy helyen készül új virágágyás – mondta el lapunknak Torma László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának kertész munkatársa. A Pethényi út és a Trencséni út kereszteződéséhez, a játszótér melletti rézsűre több mint 200 négyzetméteres, meszes sziklagyep jellegű, attraktív ágyást terveznek. Az Árnyas és a Zugligeti út sarkára 160, a Szarvas Gábor és a Dániel út sarkára 180 négyzetméteren ültetnek virágokat, míg a Hóvirág és a Denevér út találkozásánál egy kisebb, 75 négyzetméteres, de az előbbiekhez hasonlóan fajgazdag ágyást alakítanak ki.
A már elkészült és a folyamatban lévő tavaszi munkák során összesen több mint 2000 négyzetméternyi területen újulnak meg és válnak a virágok által színesebbé a Hegyvidék zöld területei.

z.