Csepp_a_csomopontban

Csepp a csomópontban

Lakossági kezdeményezésre a Budapest Közút Zrt. rendbe tette a 128-as autóbusz kútvölgyi végállomásánál lévő területet, ahol összefüggő aszfaltburkolattal csatlakozik egymáshoz a Galgóczy utca, a Városkúti út, a Városkúti köz, a Susogó utca és a Csipke út. A munkálatok során mintegy hétszáz négyzetméternyi burkolat újult meg egy és két rétegben, valamint a buszmegálló teljes szerkezettel.
A kapcsolódó járdákat a kivitelezők felújították, vagy javították, ahol pedig hiányoztak, ott kiépítették. A forgalmi viszonyok rendezése és a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében egy csepp alakú, aszfaltozott középszigetet is kialakítottak a csomópontban.
A fővárosi közútkezelő társaság tájékoztatása szerint a jövő év elején kezdik el tervezni a 128-as buszjárat felső szakaszának felújítását. A Józsa Béla köz–Alsó Svábhegyi út–Hadik András utca–Lelesz utca–Felső Svábhegyi út–Galgóczy utca útvonalon közel 1300 méteren várható rekonstrukció, aminek a kivitelezési ideje még nem ismert, de az út állapotára való tekintettel a mielőbbi megvalósításra törekszik a cég.
„Régóta vártuk a 128-as autóbusz végállomásának rendbetételét. Reméljük, a buszvonal többi, rendkívül leromlott állapotú szakasza is megújul rövid időn belül” – mondta el lapunknak Raczkocki Gergely, aki környékbeli lakosként másfél évvel ezelőtt szervezett aláírásgyűjtést az útfelújítási munkák elindítása érdekében. Kezdeményezését sokan támogatták, alig hat óra leforgása alatt a környéken élők közül mintegy kétszázan írták alá a petíciót.

z.