Mesehosok_az_idosek_sportversenyen

Mesehősök az idősek sportversenyén

Az Idősek hónapja programsorozat zárásaként mozogni hívta a kerületi szépkorúakat a Hegyvidéki Szociális Központ és a Hegyvidék Szabadidősport Nonprofit Kft. A Városmajor utcai sportközpontban immár ötödik alkalommal megrendezett sportnapon népszerű magyar mesefigurákat megidéző feladatok várták a résztvevőket.
A Virányos, a Németvölgy és a Normafa Gondozási Központ mellett az önkéntesek és a Hegyvidéki Kulturális Szalon is külön csapatot indított, méghozzá a kiírásnak megfelelő neveket választva. Így került a Hegyvidékre Kukori és Kotkoda, a Nagy Ho-ho-ho Horgász, a Mézga család, Dr. Bubó, Süsü, a sárkány és Frakk, a macskák réme.
A bemelegítést követően szellemi tornával kezdődött a program, az Activity és az evolúciós játék különösen nagy sikert aratott. Szép sorban megérkeztek a mese- és rajzfilmhősök, az „Öltöztesd fel!” játékon Mátyás király tette tiszteletét, majd a híres magyar köbüki, MZ/X küldött biztatást a jövőből.
A gyorsaság és a tájékozódási képesség kapta főszerepet az aknamezőn – szerencsére senki nem lépett félre –, míg tekében a célzó készségen kívül leginkább a koncentráció foka jelentette a különbséget a csapatok között. Ebben szinte mindenki nagyszerűen teljesített, több tarolásnak is tapsolhattak a résztvevők.
A jutalom természetesen nem maradt el, valamennyi versenyzőnek járt az egészséges élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomag és egy ingyenes uszodajegy. Az első három helyezett érmet, a győztes Kukori és Kotkoda csapat tagjai – Bakosné Toldy-Ősz Katalin, Szabó Ágnes, Szabó Gabriella, Bakos Gábor és Gelei Zsejke – VIP mozijegyeket és sportkártyás ajándékcsomagot is kaptak.
A rendszeres mozgás különösen fontos időskorban, hiszen segít megőrizni a fizikai erőnlétet, és támogatja a szellemi frissesség megtartását – emelte ki Daróczi Krisztina. A Szépkorúakért a Hegyvidéken program szociális szervezője elmondta, hogy a rendkívül sokszínű kulturális események sorába nagyszerűen illeszkednek a társasági sportrendezvények, amelyek segítségével az idősek megélhetik a mindennapos mozgás örömét. Erre szolgálnak a séták, az évente kétszer megrendezett sportnap és a túrázás. Versenyeznek is, az idén elindultak a ceglédi Szépkorúak Sportfesztiválján és a budapesti Vivicittán.
A Mézga család csapat tagjaként képviselte a Németvölgy Gondozási Központot Bodnár István, aki igyekszik minél több sporteseményen részt venni. „Most is jólesett a mozgás – mondta –, kellemesen elfáradtam, úgyhogy azt sem bánom, hogy ezúttal meg kellett elégednünk a második hellyel. Már csak azért sem, mert a zsűri szerint egy hajszállal maradtunk le az aranyéremről.” Bodnár úr végül kijelentette, ha teheti, jövőre ismét eljön a sportnapra, és erre biztatja majd a csapattársait is.

(-os)