Tizedszer_is_12_oras_foci

Tizedszer is 12 órás foci

Méltán lehet büszke színes diákéletére az Arany János iskola, amelynek tanulói szívesen részt vesznek közösségi programokon is. Az immár tizedik alkalommal megrendezett John Gold Cup 12 órás focibajnokság is ilyen, ezen a hagyományoknak megfelelően jelenlegi és egykori Arany-növendékek lépnek pályára.
Mivel ezúttal nem volt kiemelés, a korábban rosszabbul szereplők új esélyt kaptak a végső győzelem megszerzésére. Annál is inkább, mert az elmúlt évek öregdiákokból álló sikercsapata az idén nem jött el, így biztos volt, hogy három év után nem lesz címvédés. A meccsek nagyszerű hangulatban és iramban kezdődtek, a lendület pedig az utolsó sípszóig kitartott.
Előzetesen három csapat számított esélyesnek: a trófeát egyszer már elhódító Peach Eater Pee Cheetas, a tavaly ezüstérmet szerző Dzsordzsó Ármáni és az utóbbi két esztendőben egyaránt érmes Nyiszi-Nyuszi. Az első körben minden a várakozások szerint alakult; érdekesség, hogy a Peach Eater és a Dszordzsó Ármáni egy csoportba került, amelyet az előbbi nyert meg. A másik két csoportból a Nyiszi-Nyuszi és a végzős diákokból álló Billerbeck, valamint az Ál Sztár Team és a Vodka Juniors jutott tovább.
Az elődöntőkben a Peach Eater az Ál Sztár Teammel, míg a Nyiszi-Nyuszi a Billerbeckkel találkozott. A Peach Eater hozta a kötelezőt a torna egyik meglepetéscsapatának számító Ál Sztár ellen, amely így is büszke lehet a teljesítményére. A másik találkozón a végig rendkívül fegyelmezett Billerbeck meglepetésre kiverte esélyesebbnek tűnő ellenfelét.
A bronzmérkőzésen aztán a Nyiszi-Nyuszi javított, ami azt jelentette, hogy a csapat három egymást követő évben szerzett érmet a John Gold Cupon. A döntőben nem borult a papírforma, az első meccstől kezdve rendkívül magabiztos Peach Eater érvényesíteni tudta fölényét, és jó játékkal begyűjtötte a győzelmet, valamint a jubileumi trófeát.

mm.