Uszoverseny_es_kincskereses_a_MOM_Sportban

Úszóverseny és kincskeresés a MOM Sportban

A MOM Sport úszótanfolyamaira járó gyerekek évente kétszer, tavasszal és télen háziversenyeken mutathatják meg, mit tanultak. Nem is akármilyen körülmények között, hiszen a szülők rendre megtöltik az uszoda lelátóit. Így volt ez a november végén megrendezett Mikulás Kupán is, amire minden eddiginél többen, összesen 194-en neveztek, a szurkolókkal együtt így több mint ötszázan vettek részt a sportrendezvényen.
Mindez korántsem véletlen, hiszen az utóbbi években folyamatosan nő a tanulók létszáma. Délelőtt a Buborék Úszóiskolában fejlődhetnek az óvodai és iskolai csoportok, délután pedig – a MOM Sport szervezésében – az összes tudásszintet felölelő tanfolyamokon zajlik az oktatás. Lehet gyakorolni a szinkronúszást és a vízilabdázást, ezek mellett rendkívül népszerű a felnőttképzés, a babaúszás, a rehabilitációs úszás, valamint az aquafitness is.
A gyerekek először háton tanulnak meg úszni, majd következik a gyors-, a mell- és a pillangóúszás. Sikeres a versenyúszás is, a 8–12 éves korosztályban a hegyvidékiek ott állnak az országos ranglista élmezőnyében. Adtak már versenyzőket a Jövő SC-be, a Ferencvárosba, és az Iron Aquatics színeiben is több egykori MOM sportos növendék szerepel.
A Mikulás Kupán rajthoz álltak a MOM Sport Úszó Tanoda délutáni tanfolyamain, valamint a magánoktatáson részt vevő fiatalok, a mindennapos testnevelés keretében a Buborék Úszóiskola délelőtti óráira járó kisdiákok, továbbá a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulói is.
Öt korcsoport volt, 25 és 50 méteres pillangó-, hát-, mell- és gyorsúszás szerepelt a programban. A leglátványosabb számnak ezúttal is a 4x25 méteres gyorsváltó bizonyult – mondta el lapunknak Deák Tamás, az uszoda koordinátora.
Kategóriánként az első három helyezett éremdíjazásban részesült, de a többiek sem tértek haza üres kézzel, hiszen valamennyi induló hátizsákot, csokit és oklevelet kapott. Köztük volt Suszter Luca, aki négyéves kora óta tanul úszni. A Buborék Úszóiskolában ismerkedett meg az alapokkal, majd a MOM Sportban folytatta. A 11 éves úszópalánta a Mikulás Kupán pillangóban nem talált legyőzőre, de mint mondta, mind a négy úszásnem jól megy neki.
Korábban már nyert sakkversenyt, tavaly télen a medencében is a legjobbnak bizonyult, ezúttal pedig 50 méter pillangón nyert aranyat Burai Ádám. Ő hatévesen ugyancsak a Buborékban kezdett, majd néhány évnyi kihagyás után a MOM Sportba tért vissza, ahol eddig hetente kétszer edzett, de jövőre szeretne többször járni. Ahogyan fogalmazott, számára az úszás a legjobb kikapcsolódás, nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is rendkívül hasznos.
Az eredményhirdetés után látványos bemutatók következtek. Előbb, a szülők nagy örömére, a mély vízhez szoktató csoportok tagjai mutatták be hibátlan lábtempóikat úszódeszka segítségével, utánuk a legkisebbek a merülést tanító kincskereső játékon vettek részt a tanmedencében.
A MOM Sportban zajló, gyerekeknek szóló ünnepi rendezvénysorozat egy héttel később folytatódott. Ugrálóvár, kézműves-foglalkozás, bábjáték, arcfestés, egy igazi planetárium és a nap tetőpontjaként maga a Mikulás várta a kicsiket. A szervezők átadták a Sportos Mikulás rajzverseny díjait, a legjobbak így az élmények mellett értékes ajándékokkal térhettek haza.

sm.