Egyelore_nem_nyit_ki_a_Deli_gyogyszertar

Egyelőre nem nyit ki a Déli Gyógyszertár

Hetek óta nem nyit ki a Hegyvidék és egyben a főváros egyik legnagyobb forgalmú patikája, az Alkotás utcai Déli Gyógyszertár, amely évtizedeken keresztül az éjszakai ügyeleti ellátást is megoldotta.
A zárva tartás oka, hogy az új gyógyszertári szabályozás szerint a közforgalmú gyógyszertárakat üzemeltető gazdasági társaságok többségi tulajdonának gyógyszerészhez kell kerülnie, s mivel ez itt nem történt meg az előírt határidőig, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felfüggesztette a nagy múltú gyógyszertár működését. Szerettük volna megkérdezni a tulajdonosokat, azonban többszöri megkeresésünk sem járt eredménnyel, nem tudtuk elérni az illetékeseket.
Pedig a kialakult helyzet senkinek sem jó, amit bizonyít, hogy az utóbbi hetekben sok olvasónk érdeklődött szerkesztőségünkben a gyógyszertár jövőjével kapcsolatban. Többen azt kérdezték, hol kaphatják meg az eddig a Déli Gyógyszertárban átvett orvosságukat, mások a gyógyszertárasokkal kialakított jó viszonyukról beszéltek, és azért aggódnak, mert még a közeli patikák is sokkal nehezebben elérhetők a nehezen mozgók számára.
A lakosság érdekeit szem előtt tartva a Hegyvidéki Önkormányzat továbbra is kiemelten kezeli a színvonalas gyógyszerellátás biztosítását. Bár nem tud beleszólni a gyógyszertár üzemeltetésébe – ehhez nincs meg a jogszabályi felhatalmazása –, az ügy hatékony rendezése érdekében együttműködik az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel, s mindenben segíti a hatóság munkáját.

(sm.)