Felnotte_valt_a_pedagogusbal1

Felnőtté vált a pedagógusbál

Közel háromszázan vettek részt a tizenhetedik alkalommal megrendezett pedagógusbálon a MOM Kulturális Központban. Az ünnepelteket Pokorni Zoltán polgármester köszöntötte.

„Tizennégy évesen gondolkodtam el rajta. Aztán azt vettem észre, hogy az idő múlásával egyre csak erősödik bennem az elhatározás. Gimnazistaként jött az első alkalom, amikor élesben is kipróbálhattam magam mint bébiszitter. A kicsik őszintesége és önzetlensége lenyűgözött. Azonnal tudtam, hogy pedagógus szeretnék lenni. Boldog vagyok, hiszen ma már óvodavezetőként valóban azzal foglalkozhatok, amiről kamaszként álmodoztam” – így válaszolt Imrikné Krébecz Anita, az Orbánhegyi Óvoda vezetője arra a kérdésre, hogy miért lett óvónő.
A MOM Kulturális Központ kupolatermében tizenhetedik alkalommal megrendezett pedagógusbálon – amit az idén utoljára a Normafa Óvoda szervezett – felesleges lett volna megkérdezni mind a háromszáz vendéget arról, hogyan esett a választásuk a nevelői pályára: hivatásuk iránti szeretetük szórakozás közben is az arcukra volt írva.
Az érdekes, black and white (fekete és fehér) tematikájú est a hegyvidéki Szivárvány Táncszínház show-műsorával indult. A látványos produkció után a Normafa Óvoda átadta a stafétát, mivel a következő két évben az Orbánhegyi Óvoda feladata lesz a rendezés.
„Sajnáljuk, de nem bánkódunk. A kemény munka meghozta a gyümölcsét, nagy örömünkre szolgál, hogy a bál lehetőséget adott közelebbi kapcsolatba kerülni más intézményekben tanító kollégákkal. Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, amiért támogattak minket – fogalmazott Doba Csilla, a Normafa Óvoda vezetője, aki az est koncepciójáról is beszélt lapunknak. – A black and white téma lényege, hogy ez a találkozás kicsit visszarepítsen minket abba a korba, amikor még a televíziót is csak két színben nézhettük…”Felnotte_valt_a_pedagogusbal2A finom falatok, a jóízű beszélgetések és a vidám pillanatokban gazdag kvízjáték után hajnalig tartó zenés mulatság vette kezdetét. „Magasan van a léc, de nagyon jó, fiatal és kreatív csapatom van. A jövő évi bállal kapcsolatban már vannak ötleteink, reméljük, nekünk is sikerül emlékezetes esttel kedveskedni a kollégáknak” – mondta Imrikné Krébecz Anita.
„Meggyőződésem szerint ez a rendezvény segít abban, hogy a pedagógusok kicsit levetkőzzék a hétköznapok szerepeit, és maguk mögött hagyják a monotonitást. Ezen az esten együtt lehetnek, szabadon beszélgethetnek, szórakozhatnak, feltöltődhetnek. Egyebek mellett ezért is olyan fontos esemény” – magyarázta Fonti Krisztina alpolgármester.
„Úgy vagyok ezzel az estéllyel, mint a nagyszülők az unokáikkal: jó látni, ahogy felnő. Az ünnepség komoly bállá vált, s nem csak egy egyszerű munkahelyi találkozó. A díszítés elegáns és gondos, a hangulat pedig fantasztikus” – méltatta a bált Pokorni Zoltán polgármester, aki azt is hozzátette, végtelenül büszke a hegyvidéki pedagógusokra, akik nemcsak tanítani, de lazítani is kiválóan tudnak.

B. M.