Hetprobas_verseny

Hétpróbás verseny a Mesevárban

Kóró és a kismadár, Az aranyszőrű bárány, A kiskakas gyémánt félkrajcárja, A rendíthetetlen ólomkatona, Borsószem hercegkisasszony és A három kismalac – ezzel a hat mesével ismerkedtek meg a kerületi óvodák nagycsoportosai az elmúlt hetekben, hogy aztán a Hegyvidéki Mesevár Óvodában rendezett versenyen a történetekre épülő feladatok során összemérjék tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat.
A hat mesére fűzve hét próbatétel várta a kalandra kész gyerekeket. A versenyindító állomáson találós kérdések formájában idézték fel a történeteket dióhéjban. Egy másik próbában a boszorkány által ellopott meséket kellett megtalálniuk: az óvodások képzeletben felhúzták hétmérföldes csizmájukat, úgy keresték meg az üveghegyen, a mocsárban és a zsombékokban, azaz az akadálypálya különböző pontjain a meseképek elrejtett részleteit. Egy teremmel arrébb nem az óvónők, hanem a Mesevár Süni-csoportjának tagjai készültek feladványokkal, az általuk eljátszott jelenetek alapján kellett rájönniük a többieknek, épp melyik meséről van szó.Hetprobas_verseny2„A mai világunkban a gyerekek szinte hamarabb tanulnak meg játszani a számítógépen, mint beszélni. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a meséken, verseken keresztül szóra bírjuk őket, értékeket közvetítsünk nekik, valamint a közös játékok során közösségi élményt nyújtsunk számukra” – beszélt a verseny alapvető céljairól Bátyai Éva, a Hegyvidéki Mesevár Óvoda vezetője.
A Mesevár-hetet 2010-ben tartották meg először, a játékos vetélkedőben tavaly óta a többi kerületi óvoda nagycsoportosai is részt vesznek. A verseny ezúttal már kétnapos volt, tekintettel a nagy létszámra: összesen kétszázhatvan gyermek kapcsolódott be a programba. Mindnyájukat győztesként hirdették ki, hiszen kivétel nélkül teljesítették a feladatokat, így valamennyi résztvevő egy-egy emléklapot, továbbá a mesékhez kapcsolódó ajándékokat kapott.

d.