Mokus_a_Devecseri_parkban

Mókus a Devecseri parkban

A Városkút szomszédságában, a Devecseri Gábor parkban avatta fel a Hegyvidéki Önkormányzat tavaly ősszel a Hegyvidék legújabb játszóterét és fitneszparkját. A környékbeliek javaslatára kialakított közösségi tér nemrégiben egy feltűnő állatfigurával gyarapodott, s a vörös mókus hamar a gyerekek kedvencévé vált.
„Szerettünk volna egy emblematikus figurát, amelyről egyértelműen azonosítani lehet a játszóteret – mondta el lapunknak a parkfejlesztés kezdeményezője, Raczkocki Gergely. – A mókusra a gyerekek körében végzett rögtönzött közvélemény-kutatás alapján esett a választás, a legtöbben ugyanis ezt a kedves erdei állatot javasolták a tér díszének.”
Az Ada utcai lakó tapasztalatai szerint egyre többen használják a játszóteret. Rendszeresen megállnak ott azok a környéken élő szülők, nagyszülők, akik a fogaskerekűről vagy a buszról leszállva gyalog viszik haza gyermeküket, unokájukat az óvodából. Az autóval közlekedők is szívesen útba ejtik a rejtett kis parkot, amely a vörös mókus megjelenése óta könnyebben észrevehetővé vált az útról.

d.