Nemzetkozi_Konyvajandek_Nap1

Nemzetközi Könyvajándék Nap

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet felhívására három évvel ezelőtt csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Naphoz a Hegyvidéki Önkormányzat, amely azóta minden évben újabb mesegyűjteménnyel ajándékozza meg a kerületi fenntartású óvodákat.
Az idén Iszkra Ferenc A Lámpagyújtogató titokzatos levele és A Lámpagyújtogató operaházi kalandja című meseregényeit vehették át a nevelési intézmények képviselői a polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodáján. (Tavaly Móricz Zsigmond A török és a tehenek, azt megelőzően Benedek Elek Többet ésszel, mint erővel, valamint Móra Ferenc Sündisznócska lovagol című könyvét kapták meg az óvodák.)
Fonti Krisztina alpolgármester elmondta, hogy ezen a napon világszerte könyveket (újat vagy jó állapotú használt köteteket) adnak a gyerekeknek, akik így megtapasztalhatják az ajándékozás örömét. „A könyv a legjobb módja annak, hogy közelebb kerüljünk a mesék varázslatos világához – fogalmazott az alpolgármester. – A mese hallgatása és olvasása felébreszti a gyerekek képzeletét, és kiválóan fejleszti kreativitásukat.”Nemzetkozi_Konyvajandek_Nap2

G.