Az_idoseket_koszontotte_az_onkormanyzat

Az időseket köszöntötte az önkormányzat

Szép helyi hagyomány, hogy karácsony előtt ünnepi ebéden látja vendégül a gondozási központokba járó XII. kerületi időseket a Jókai Klub és a Hegyvidéki Szociális Központ. A műsorral színesített rendezvényt ezúttal a Vois Drops énekegyüttes alkalomhoz illő dalokból összeállított koncertje vezette fel, majd Pokorni Zoltán köszöntötte a meghívottakat.

A polgármester a nagy sikerű előadásra utalva először arra biztatta a jelenlévőket, hogy alakítsanak kórust, amihez az önkormányzat minden segítséget megad. „Ha ez megvalósul, még többen megtapasztalhatják az együtténeklés örömét” – fogalmazott.
Mint Pokorni Zoltán elmondta, néhány évvel ezelőtt Kovács Lajos alpolgármesterrel közösen szervírozták az ebédet, most pedig a MOM Kulturális Központ kupolatermében üdvözölhetik az időseket. „Ezeknek a találkozásoknak a közösség ad értelmet, az együttlét azokkal, akik bár nem a hozzátartozóink, sokszor legalább annyira fontosak, mint a rokonaink. Már csak ezért is adjuk meg a tiszteletet és a figyelmet egymásnak, amire a karácsonyi rendezvény, az ilyenkor elköltött ebéd kiváló alkalmat biztosít” – zárta gondolatait a polgármester.
Hervay Tamás saját versével ajándékozta meg az ünneplőket, majd Pokorni Zoltán és Fonti Krisztina alpolgármester átadta a „Szépkorúakért a Hegyvidéken” program keretében meghirdetett speciális tanfolyam elvégzését igazoló okleveleket. A megszerzett végzettség lehetőséget biztosít arra, hogy az önkéntesek ellenőrzött keretek között segíthessék a környezetükben élő időseket.
Az ünnepi töltött káposztát és mákos gubát a Hegyvidéki Szociális Központ biztosította a megjelentek részére.

sm.