Folyamatosan_javul_a_kozvilagitas

Folyamatosan javul a közvilágítás

Kerületszerte jelentős közvilágítás-fejlesztések történtek a közelmúltban. Az érintett területeket a Hegyvidéki Önkormányzat a konkrét lakossági igények és különösen a környéken élők javaslatainak figyelembevételével választja ki. A közvilágítás üzemeltetését és telepítését a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. végzi, a program keretében azonban az önkormányzat biztosítja az oszlopok és a világítóeszközök megvásárlásához szükséges forrást.
Az elmúlt három évben közel harminc helyszínen hatvanegy új lámpaoszlopot és nyolcvankét lámpatestet helyeztek ki a közterületekre. A többi között a Pagony utcai, a Hollósy Simon utcai, a Gaál József úti, a Trencséni utcai és a Kútvölgyi úti játszótér megvilágításán is javítottak annak érdekében, hogy a játszóeszközök jó fényviszonyok mellett sötétedés után is biztonságosan használhatók legyenek. Szintén több fényt kap az esti órákban a Pagony utcai és a Kútvölgyi úti kutyafuttató.
A közösségi terek bevilágítását azzal is javítják, hogy a szomszédos útszakaszok közvilágítását bővítik. Az autósok és a gyalogosok közlekedését segítő fejlesztések közül a legjelentősebbek a Bürök utca 75. és a Denevér úti csomópont között, valamint a Melinda úton valósultak meg, minden helyszín nyolc lámpaoszloppal gazdagodott. A városmajori park és a közeli óvoda elérését is segíti az Acsády Ignác utcában lezajló fejlesztés, ahová további négy oszlop, valamint fényforrás került.
Az önkormányzat a 224-5900/5221-es telefonszámon (Szmolenszky Éva) és a szmolenszky.eva@hegyvidek.hu e-mail-címen várja a közvilágítással kapcsolatos lakossági észrevételeket.

-os