Juliusi_kozmumunkak

Júliusi közműmunkák

Nyáron sem állnak le a közműépítések, a következő hetekben a Hegyvidék több pontján kell számítani útbontással járó fejlesztésekre. Az Észak-Budai Zrt. elektromoskábel-rekonstrukciót végez a Táltos utca 2.–Győri út–Kapitány utca 2. között, a munkálatok a páros házszámú oldal járdáját érintik.
Szintén az Észak-Budai Zrt. dolgozik a Galgóczy utca 51–59.-nél, a Kikelet utca 24. és a Galgóczy utca között, a György Aladár utca 34. és a Csipke út között, valamint a Csipke úton. A 0,4 kV-os szabadvezeték cseréje során az oszlopok is megújulnak. A munkálatok idején korlátozzák a járműforgalmat.
A Terra-21 Kft. kivitelezésében vízvezeték-felújítás kezdődik a Patkó közben és a Tarpatak utca Patkó köz és Patkó utca közötti szakaszán. Az útbontás miatt az egyirányúvá tett Patkó közt csak az Alsó Svábhegyi út felől a Kútvölgyi út irányába használhatják az autósok.
A DIGI Távközlési Szolgáltató Kft., a Hál-Ép Kft., a Key Telecom Kft., a Best-Tel Kft., a Pannoncom Kábel Kft. és a SiWorld Magyarország Kft. tovább folytatja az egész kerületre kiterjedő távközlési hálózatfejlesztéseket. Az érintett útszakaszokon ideiglenesen a parkolási lehetőségek és a gyalogosforgalom korlátozására kell számítani.
Fontos közlekedési változás lépett életbe a Jagelló út alsó szakaszán, ahol a BAH-csomópont előtt mintegy 80 méter hosszan úgynevezett gömbsüvegsort telepítettek a két forgalmi sáv közé. Erre azért volt szükség, mert a Budapest Kongresszusi Központ parkolójából balra kanyarodó autók feltartották a forgalmat. A parkoló teljes felújítása is befejeződött, az aszfaltburkolatot – a betonalap kijavítása után – térkő váltotta.
A Határőr utat használók számára jó hír, hogy az eredeti ütemtervhez képest gyorsabban halad az útszakasz rekonstrukciója, így valószínűleg az augusztus 18-i határidő előtt befejeződnek az ottani munkálatok.

(m.)