Telepuleskepi_ajanlasok

Településképi ajánlásokat és szabályokat véleményezhetnek a hegyvidékiek

Hamarosan elkészül a Hegyvidék településképi arculati kézikönyve, valamint a településképi rendelet tervezete. Ezek augusztus 10-től megtekinthetők az önkormányzat városrendezési és főépítészi irodáján, a www.hegyvidek.hu honlapon, augusztus 29-én pedig lakossági fórumon mutatják be a polgármesteri hivatalban. A harmonikus városkép kialakítása és megőrzése érdekében megfogalmazott ajánlásokat és előírásokat szeptember 5-ig véleményezhetik a hegyvidékiek.
„Az új rendelet konkrét szabályokat állít fel a településkép védelmében, míg az arculati kézikönyv segítséget nyújt a tervezőknek és az építtetőknek ahhoz, hogy a helyi adottságokhoz igazodó épületeket hozzanak létre kerületünkben” – mondta el a tervezetek kapcsán Hathy Zsuzsanna, a XII. kerület főépítésze. Hozzátette, hogy a képekkel és ábrákkal gazdagon illusztrált arculati kézikönyv ajánlások formájában összegzi a kívánatos és kerülendő építészeti megoldásokat, így olyan szakmai, minőségi elvárásokra is ki tud térni, amiket egy rendeletben nem lehet részletesen bemutatni.
A főépítész szólt arról is, hogy az egyes területekre vonatkozó helyi szabályozási tervek helyett új, egységes kerületi szabályozási terv készül, amelynek kidolgozása során felülvizsgálják a hatályos előírásokat. A Hegyvidék egészét érintő új építési szabályzat véleményezésére az ősz folyamán biztosít lehetőséget az önkormányzat.

z.

Hathy Zsuzsanna a XII. kerület új főépítésze

Hathy Zsuzsannát, a Hegyvidéki Tervtanács eddigi szakmai titkárát nevezte ki az önkormányzat a XII. kerület főépítészének. Az építészmérnök – aki szakirányú diplomáit a Szent István Egyetemen, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte, jelenleg pedig doktori képzésen vesz részt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem építőművész szakán – Budapesten született, a Hegyvidéken nőtt fel. Építészként hazai tervezőirodákban szerzett szakmai tapasztalatot, valamint Portugáliában is dolgozott, ahol hét évig élt. A hegyvidéki polgármesteri hivatal munkájában 2014 óta vesz részt.


Lakossági fórum

 

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó Szervezetek! A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat által elkészített településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet tervezete 2017. augusztus 10-től tekinthető meg az önkormányzat honlapján (www.hegyvidek.hu), valamint a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Városrendezési és Főépítészi Irodáján.
A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 6/2017. (II. 27.) önkormányzati rendeletnek megfelelően a széles körű társadalmi egyeztetés érdekében a fenti tervezetekkel kapcsolatosan lakossági fórumot tartunk.
A lakossági fórum időpontja: 2017. augusztus 29. (kedd) 15.00.

A lakossági fórum helyszíne: polgármesteri hivatal, XII., Böszörményi út 23–25. alagsor I–II.

A tervezetekkel kapcsolatos javaslataikat és észrevételeiket 2017. szeptember 5-ig várjuk írásban a következő címre: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat, Városrendezési és Főépítészi Iroda, 1126 Budapest, Böszörményi út 23–25. vagy a kszt@hegyvidek.hu e-mail-címre.
További felvilágosítást a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Városrendezési és Főépítészi Irodáján, a 224-5960-as telefonszámon kaphatnak, ahol az iroda munkatársai készséggel állnak a rendelkezésükre.
Együttműködésüket előre is köszönjük!

Dr. Váczi János alpolgármester