Ajandek_falfestmeny

Ajándék falfestmény a Fekete iskola diákjainak

Egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően színesebb és vidámabb lett a sérült gyerekekkel foglalkozó Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola épülete: az Intercargo Hungary Kft. anyagi támogatásával és önkéntes munkájával, valamint a Mosolygó Kórház Alapítvány közreműködésével látványos festmények díszítik a folyosókat. Az első emeletre érkezőket színpompás mező fogadja gombákkal és virágokkal, tücskökkel és bogarakkal, míg a másodikon a tenger világa elevenedik meg kagylókkal, csigákkal, medúzákkal és halak sokaságával.
„Az alapítvány által felkért festőművész, Illés Andrea rajzolta elő a figurákat, amiket mi színeztünk ki” – beszélt az alkotás fázisairól Gömze Csilla, az Intercargo ügyvezető igazgatója, aki tizenegy kollégájával közösen vett részt az önkéntes munkában. Mint elmesélte, előzetesen egyeztettek az iskolával, például azért festettek tengert a második emeleten, mert az autizmussal élő gyerekek szeretik a kék színt, míg a tengerjáró hajót kifejezetten az iskolások kérésére komponálták a képbe.
„A jókedv gyógyít” – ezzel a gondolattal hozta létre a Hollandiában született dr. Albert Royaards, valamint Csáky Éva grófnő a Mosolygó Kórház Alapítványt 2004-ben. A szervezet országos koordinátora, Faragó Brigitta lapunknak elmondta, hogy fő célkitűzésük a kórházban fekvő gyerekek felvidítása. Ennek érdekében jelenleg hét budapesti és tizenegy vidéki kórházba jár rendszeresen mintegy kétszáz önkéntesük, és kreatív foglalkozásokat tartanak a kicsiknek. A beteglátogatások mellett 2011 óta falfestéseket szerveznek önkéntesek bevonásával nemcsak gyermekkórházakban, hanem már fogyatékkal élőkkel foglalkozó vagy szociális intézményekben is.
Az alapítvány első alkalommal dolgozott együtt a Fekete István iskolával és az Intercargo munkatársaival. A sikeres közös munka után elképzelhető, hogy a cég a további jótékonysági programokhoz is csatlakozik majd, a Feketébe pedig ismét eljutnak az önkéntesek, hiszen bőven maradtak díszítésre alkalmas falfelületek.

k.