Ebosszeiras

Ebösszeírás június 30-ig!

Tisztelt Kutyatartó, Kutyatulajdonos! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése előírja, hogy az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Az ebösszeírás ideje: 2017. március 1.–2017. június 30.

A hivatal helyi elektronikus nyilvántartást vezet, aminek célja az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint az ebrendészeti és állatvédelmi feladatok hatékony ellátása. Az önkormányzati nyilvántartás frissítése segíti az elkóborolt ebek tulajdonosainak könnyebb beazonosíthatóságát, továbbá az emberre is veszélyes veszettség elleni hatékony védekezést. Tájékoztatásul jelezzük, hogy Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás („ebadó”) bevezetését.
Amennyiben Ön a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat közigazgatási területén négy hónaposnál idősebb eb(ek) tulajdonosa/tartója, az „Ebösszeíró adatlapot” nyomtatott betűkkel, az oltási könyv alapján olvashatóan kitöltve, aláírva 2017. június 30. napjáig az önkormányzat részére szíveskedjen eljuttatni.
Az adatszolgáltatást megelőzően, kérjük, ellenőrizze az állat utolsó veszettség elleni oltásának idejét, és amennyiben az egy éven túli, szíveskedjen az oltást haladéktalanul pótolni!
Az ebösszeíráshoz szükséges adatlap hozzáférhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, valamint a kerületi állatorvosi rendelőkben, továbbá a nagyobb kulturális és sportintézményekben.
Az adatlapot ebenként egy példányban kell kitölteni, aláírni, majd a polgármesteri hivatal részére az alábbi módon eljuttatni:

- postai úton: 1535 Budapest, Pf.: 925., vagy

- személyesen: a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.
Az adatlapot elektronikus úton is kitöltheti a www.eugyintezes.hegyvidek.hu weboldalon (amennyiben még nem regisztrált, akkor egyszeri személyes regisztráció szükséges, vagy az ügyfélkapuval rendelkezők a magyarorszag.hu belépési lehetőséget is választhatják).
Az adatszolgáltatás kötelező, a korábbi (2014-es) adatszolgáltatás során bejelentett ebeket a 2017. évben ismételten be kell jelenteni.
Azok az állampolgárok, akik nem tesznek eleget e kötelezettségüknek, állatvédelmi bírsággal sújthatók a hivatkozott törvény 43. § (1) bekezdése alapján. A bírságot az állatvédelmi hatóság szabja ki az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak szerint.
Amennyiben az ebösszeírással kapcsolatban bármilyen kérdésük vagy észrevételük merülne fel, kérem, hogy keressék a hatósági iroda munkatársait az alábbi elérhetőségeken.

Telefon: 224-5900/5303. E-mail: igazgatas@hegyvidek.hu.
Együttműködésüket köszönöm!

Dr. Szabó Zsófia Zsuzsanna

a jegyzőt helyettesítő aljegyző