Egyedi_es_szep_megallo_a_Varoshaza_teren

Egyedi és szép megálló a Városháza téren

Egyszerűségében is szép utasváró épült a Városháza téren önkormányzati beruházásban. Kellően nyitott, „szellős”, csak a két végét zárták le üvegfallal, ezért nem szűkíti be a térérzetet, míg a tetőszerkezet látványos, konzolszerű megoldással készült. A szokásosnál nagyobb méretű megálló színei harmonizálnak a téren már meglévő utcabútorokkal, megjelenése minden szempontból illeszkedik a környezetéhez.
Az utóbbi napokban több felújított közterületen indult meg újra a forgalom. Elkészült az Agárdi út korábban hiányzó, mintegy 160 méter hosszú járdaszakasza a Németvölgyi és a Stromfeld Aurél út között, míg a Virányos úton a favermek megtartása mellett kijavították a botlásveszélyes járdahibákat.
Befejeződött a kerület tulajdonában lévő útszakasz átépítése az Irhás árokban. Az utca felső részén, közel 400 méteren, teljes szélességében megújult az útpálya, valamint ezen a szakaszon a vízelvezetést is megoldották a kivitelezők.
Szintén megújult és a közlekedést segítő korlátot kapott a Csermely lépcsőhöz csatlakozó járda. A Monda utcában kijavították a beszakadt, balesetveszélyes járdaszakaszt, a közeli iskola miatt jelentős forgalmat bonyolító Márffy lépcsőt pedig az alapoktól újjáépítették, mivel már nem volt biztonságos a nem egységes lelépési magasság, valamint a kopott, mozgó és csúszós kockakövek miatt.
A páratlan oldal bontásával megkezdődött a Határőr út felújítása második ütemének első fele. A parkolási nehézségek megoldása érdekében az ott lakók ideiglenesen várakozási engedélyt kaptak az 1-es parkolási zónába, ugyanis a Határőr út nem tartozik a fizetési övezethez.
Jól halad a rossz állapotú Rőzse lépcső újjáépítése, a munkálatok idejére is biztosított a gyalogosforgalom. Elkezdődött a Kázmér utat a Rácz Aladár úttal összekötő Csobolyó lépcső rekonstrukciója is, az alsó részen hibákat javítanak, míg a felső szakaszt teljesen átépítik.

(m.)