Jatek_es_tanc_a_Suni_Ovodak_evzaro_unnepsegen

Játék és tánc a Süni Óvodák évzáró ünnepségén

Vidám nyári rendezvénnyel búcsúztak a gyerekek a nevelési évtől a Süni Óvodákban. Az egészséges életmód népszerűsítésére is szolgáló, immár tizenhatodik alkalommal meghirdetett Süniébresztő közös, zenés bemelegítéssel kezdődött. A játékos versenyen egyéni feladatok és családi váltók vártak a résztvevőkre, a csapatokat három óvodás és három felnőtt alkotta. Minden helyszínen pontot lehetett szerezni.
A kicsik három legnagyobb kedvence az akadálypálya, a töprengő és az élő társasjáték volt. „A süni a tüskés állat” – mondta lelkesen Lívia, miután mindhárom halat kifogta a horgászáson, és a találós kérdésre is helyesen válaszolt. Blankának a kötélhúzás tetszett, főleg azért, mert a lányok kétszer is legyőzték a fiúkat. „Azért jó, mert nehéz!” – jellemezte Kincső a tornafeladatokat, amik közül a karikába ugrálást szerette leginkább.
A fáradalmakat kézműves programokon pihenhették ki az óvodások, akik haza is vihették a sünifigurákat, vagy a kávékapszula-manókat. Bella szerint ezt a feladatot neki találták ki, büszkén mutatta is a manóját. A Pillekő-program részeként PET-palackokból katicát, sündisznót és gombát formázó ülőalkalmatosságok is készültek, ezek az óvodák kertjeibe kerülnek majd.
Az energia-utánpótlásról a szülők és az óvodaalapítvány támogatásával megnyitott egészségbüfé, valamint az FH Gasztro Kft.-től kapott gyümölcsök és péksütemények gondoskodtak, míg a Dini Cukrászda fagylalttal kedveskedett a gyerekeknek. Az összegyűjtött pontokért természetesen jártak az ilyenkor szokásos apró ajándékok, a családi versengés helyezettjei külön díjazásban részesültek. Végül pedig mindenki táncra perdült: a Bóbita Band koncertjén együtt ünnepelt a Süni Óvodák apraja-nagyja.

M.