Mozgásszervi rehabilitáció gerincbeteg gyerekeknek

A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztálya mozgásszervi rehabilitációs ellátást nyújt az arra rászoruló gyermekeknek 18 éves korig. A rehabilitációs csapat tagjai tapasztalt szakorvosok, őket gyógytornászok, konduktorok, fizioterapeuták, valamint szakképzett pszichológusok és a gyerekek kognitív, értelmi fejlesztésében jártas szakemberek segítik. A munkát a gyermekbarát ápolók alapozzák meg, az osztályon tartózkodó sérült gyerekek és szüleik családias, segítő légkörben lehetnek.
A rehabilitációs osztály több évtizedes múltra tekint vissza a gerincbetegek kezelésében. A nappali kórházban egyéni, Schroth-módszer szerinti, valamint csoportos gyógytorna biztosított gerincferdülésben vagy egyéb serdülőkori gerincbetegségben szenvedő serdülők számára.
Az osztályra csak előzetes vizsgálat után vesznek fel gyermeket. A vizsgálat beutalóköteles, időpont-egyeztetés szükséges.
E-mail-cím: idopontkeresrehab@gmail.com.
Telefon (hétfőn és pénteken 8–13 óráig): 345-0600/3171 mellék.
Cím: Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztály, II., Bolyai utca 5–9., „B” épület, I. emelet.