Baratsagos_versenges

Barátságos versengés

Nyolc 60 év feletti sakkozó vett részt az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság XII. kerületi elődöntőjében. Közülük hárman szereztek jogot arra, hogy asztalhoz üljenek a hagyományosan Nagykanizsán ősszel sorra kerülő döntőben, ahol megmérkőzhetnek egymással a Magyarországi Önkormányzatok Szenior Sakkbajnoka kitüntető címért.
A Barabás-villában második alkalommal megtartott kerületi fordulót a Hegyvidéki Önkormányzat, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. és a Hegyvidéki Szociális Központ szervezte. Daróczi Krisztina, a szociális központ programvezetője szerint az esemény nagyszerűen illeszkedik a Szépkorúakért a Hegyvidéken programba. Az előzményekről szólva elmondta, hogy a kerület korábban is küldött sakkozót a fináléba, de saját versenyt csak a múlt év óta szervez, Pokorni Zoltán polgármester támogatásával.
„A Szépkorúakért a Hegyvidéken éppen azért jött létre, hogy lehetőséget adjon az idősebb korosztálynak egymás jobb megismerésére, saját kisközösségek létrehozására, a személyes kapcsolatok ápolására és persze a szabadidő hasznos eltöltésére. Erre pedig nagyszerű színtér a sport, a sakk, a barátságos versengés” – tette hozzá Daróczi Krisztina.
A hétfordulós, körmérkőzéses rendszerben lebonyolított minibajnokságban tízperces partikat játszottak a sakkozók, akiknek a szellemi frissességét a kiosztott csokoládé és szőlőcukor is segítette. A verseny végén mindenkinek járt egy ajándékcsomag és emléklap, az első három helyezett – sorrendben Koronghy Gyula, Kulcsár Dezső és Halász Előd – oklevelet és érmet is kapott. Ígéretük szerint mindhárman ott lesznek a Hegyvidék képviseletében a szeptember 14-i döntőben.

M.