Empatia_es_humor

Empátia és humor

Nem kevesebbet ígér a szombat délelőtt 10 órakor színpadra lépő Búgócsiga Zenede, mint hogy a közönséget olyan interaktív műsorral szórakoztatja majd, ami mindenkit megmozgat, nemcsak a gyerekeket, de bízvást a szülőket is.
„Saját feldolgozásban, egyedi hangzással játszunk ismert gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat, kiszámolókat évszaknak, ünnepnek, felkérésnek megfelelően, a gyerekek és felnőttek bevonásával, megtornáztatásával, megnevettetésével, megénekeltetésével, megtapsoltatásával” – sorolta a kilátásokat Farkas Izsák. Azt is elmesélte, hogy tavaly léptek fel először a kerületben, és az előző évi Hegyvidéki Napok akkora élményt jelentett számukra, hogy azonnal meg is beszélték a szervezőkkel: az idén újra jönnek. „Ennek a rendezvénynek olyan egyedi a hangulata, olyan bensőséges, olyan baráti, hogy már most úgy érezzük, mintha hazajönnénk” – mondta.
Ezek után óhatatlan volt a kérdés, van-e a művészeknek személyes kötődésük is a kerülethez, ám kiderült, mindössze annyi, hogy Izsák legjobb barátja a Böszörményi úton lakik. „Hozzá nagyon sokszor eljövök, így látom, milyen látványosan sokat fejlődött a tizenkettedik kerület az elmúlt években. De számomra azért is nagyon vonzó a Hegyvidék, mert bár itt szinte a belvárosban vagyunk, mégis olyan, mintha egy kertvárosba jönnénk. Ettől családias és élhető.”
A Búgócsiga Zenede majdnem egyórás programja során hangszerbemutatót, zenés történeteket, megzenésített verseket és saját dalokat is hallhatnak a gyerekek, ám az igazi élményt várhatóan az interaktív foglalkozások jelentik majd számukra. „Minden előadás előtt mi izgulunk a legjobban, hogy vajon milyen lesz az aznapi közönség, hogyan fogadja, miként viszonozza az ötleteinket, kezdeményezéseinket. Ezért is szeretjük annyira ezt a műfajt” – vallotta be a művész.
A zenekar 2007-ben fiatal zeneakadémistákból alakult. Azóta rendszeresen fellép a Művészetek Palotája vasárnaponkénti Cifra Palota alkalmain, és már több alkalommal zenélt országszerte különböző gyerekrendezvényeken. Zenei felkészültségük, empátiájuk mellett a tagok humora is lenyűgözi a közönséget, ami nem is csoda, ha például az ismert dalocskát így adják elő: „Nyuszi ül a fűben, fűben szundikálva…” – dúdolja a vadász, és felébreszti a nyuszit, majd elkezdődik az izgalmas hajsza. Hogy ki menti meg a nagyfülűt? Szombaton biztosan kiderül!