Jatszoteri_fejlesztesek

Játszótéri fejlesztések

A Hegyvidék számos játszóterén történtek kisebb-nagyobb fejlesztések az elmúlt hetekben. Ezek többsége mostanra befejeződött, és a még folyamatban lévő munkák is hamarosan véget érnek.
Teljesen átépült a Svábhegyen, az Eötvös József parkban található kis játszóhely: új hintát és csúszdát helyeztek ki, amik alá ütéscsillapító gumiburkolat került, továbbá megújult a rönksorral körülvett homokozó, valamint a közepén található rugós hinta is. A közeli Devecseri Gábor parkban, ahol lakossági kezdeményezésre tavaly hozott létre a Hegyvidéki Önkormányzat egy új játszóteret, most kerítés épült, hogy a gyerekek ne tudjanak kiszaladni a forgalmas utakra. Ugyanitt folyamatban van a közvilágítás kiépítése, valamint ivókút is lesz a későbbiekben.
A Tállya utcai parkban új homokozó és hinta készült, a Fodor utca és az Ágnes út sarkán a homokozó mellett a csúszdát cserélték ki, míg a Rácz Aladár úti játszótéren az ivókutat és az ahhoz szükséges vízbekötést alakítják ki a szakemberek. A Rege parkban és a Hollósy Simon utcában a régi mászókát cserélték le, míg a Kútvölgyi úti játszótéren a korábban elbontott csúszdát pótolták. A Kempelen Farkas utcában és a Pagony utcában felújították a játszóeszközök alatti gumiburkolatot.
A Határőr út és a Gaál József út sarkán lévő kis parkba új láncos egyensúlyozó játékot helyeztek ki, míg a homokozóhoz a Devecseri Gábor parkban már bevált, állítható magasságú hálót szereltek fel, amely nappal árnyékolni, éjszaka pedig takarni tudja a helyet. A Pethényi úton új vízbekötés készült az ivókúthoz, térköves járda épült, rönkasztalt helyeztek ki, továbbá a játszótér melletti rézsűn befejeződött egy több mint kétszáz négyzetméteres, meszes sziklagyep jellegű, látványos virágágyás kialakítása.

k.