Meghozta_gyumolcset_a_munka

Meghozta gyümölcsét a munka

A Gáborvár Bt. svábhegyi boltja a legjobb hegyvidéki zöldséges a XII. kerületben élők szavazatai alapján. A tulajdonos szerint sikerében szerepet játszott, hogy születése óta a Svábhegyen él, szinte mindenkit ismer a környéken, és persze őt is nagyon sokan ismerik.

A hegyvidéki cukrászdák, pékségek, fagylaltozók és hentesek után az elmúlt hetekben a zöldségesek vásárlóközönsége adhatta le szavazatát kedvenc üzletére az önkormányzat által meghirdetett „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. A közel négyszáz voks több mint felét a Gáborvár Bt. svábhegyi boltja kapta, így ennek vezetője, Gábor Mátyás vehette át Pokorni Zoltán polgármestertől „A legjobb hegyvidéki zöldséges” címmel járó oklevelet.
„Amikor az üzletek közül kiválasztjuk a kedvencünket, nemcsak a termékeket hasonlítjuk össze, hanem az ott dolgozókat is. Így alakul ki bennünk kötődés egy-egy helyhez, és válhat otthonossá a lakókörnyezetünk” – mondta el a díjátadó alkalmából Pokorni Zoltán, aki szerint egy zöldséges nem feltétlenül bír óriási közösségépítő erővel, kicsivel azonban igen, amit ugyanúgy érdemes megbecsülni: ennek jele, hogy a mostani szavazáson is több százan vettek részt. A polgármester úgy látja, a zöldségesek versenyének győztese, Gábor Mátyás is „tud valamit a maga kedvességével, fiatalságával, ami a hozzá betérők számára nemcsak rokonszenves, hanem elég erős ahhoz, hogy vegyék a fáradságot, és szavazzanak rá.”
„Gyermekkorom óta a hegyen élek: a KFKI-lakótelepen nőttem fel, most a Pipiske utcában lakom a családommal. Szüleim a nagyszülőkhöz hasonlóan a KFKI-ban dolgoztak, édesapám anyagbeszerzőként, édesanyám pedig mint vegyész az Izotóp Intézetben” – mesélt magáról és családjáról a díjazott. Gábor Mátyás elmondta, a környékhez való kötődése egyértelművé tette számára, hogy itt akar dolgozni. Így határozta el tíz évvel ezelőtt, hogy újranyitja a Szépkilátás úton az akkor már évek óta zárva tartó zöldségüzletet.
A kereskedő úgy véli, sikerében fontos szerepet játszik, hogy születése óta a Svábhegyen él, szinte mindenkit ismer a környéken, és persze őt is nagyon sokan ismerik. Emellett az is népszerűvé tette a boltját, hogy házhoz szállítást is vállal. Ezt a lehetőséget főként az idősek veszik igénybe, akik nem mindig tudják megoldani, hogy elmenjenek hozzá zöldségért, gyümölcsért.
A „Hegyvidék legjobbjai” program az önkormányzat tervei szerint hamarosan folytatódik. Ősszel a legjobb kávézóra, télen pedig a legjobb étteremre szavazhatnak a helyiek.

z.