Tura_a_Barabas-villatol_a_Szep_Juhaszneig

Túra a Barabás-villától a Szépjuhásznéig

Az idén is várja a sportolni vágyókat a Barangoló Hegyvidék túra, amelynek során a résztvevők városi és erdei ellenőrzőpontok érintésével ismerkedhetnek meg a kerület nevezetességeivel, értékeivel. A barangolás kezdőpontja a Barabás-villa (XII., Városmajor utca 44.). Nevezni 8.00 és 9.00 óra között lehet, a rajt 9.00 órakor lesz.
A túrázók a célállomásnál (a budaszentlőrinci pálos kolostor romjánál, a Szépjuhásznénál) adják át pecsétgyűjtő füzetüket, amivel a táv teljesítését igazolják. A célnál lehetőség nyílik egy helytörténeti kérdőív megválaszolására, amelynek kitöltésénél előnyös helyzetben lesznek az út közben figyelmes barangolók. A játékban részt vevők könyveket nyerhetnek, a fődíj egy túra GPS készülék.
A kirándulás útvonala: Városmajor, Barabás-villa (zöld sáv), Kis-Sváb-hegy, Orbánhegy, Széchenyi-hegy, Normafa, Szent Anna-kápolna (sárga kereszt), Virágvölgy vasútállomás, Erzsébet-térdeplő (kék kör), János-hegyi Erzsébet-kilátó (piros sáv), gyermekvasút, Vadaspark időszaki megálló (piros sáv, sárga kereszt, sárga sáv), budaszentlőrinci pálos kolostor romja (sárga sáv).
A részvételi díj: 500 Ft/fő. A XII. kerületi lakosoknak ingyenes (régi típusú személyi igazolvány vagy lakcímkártya bemutatása szükséges). Az első száz indulót a célban meleg étellel várják a szervezők. A távot sikeresen teljesítők kitűzőt és emléklapot kapnak.
További információk: Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, XII., Beethoven utca 1/b. Telefon: 457-0501. E-mail: info@hegytortenet.hu. Web: www.hegytortenet.hu.