Zold_teruletek_gondozasa

Zöld területek gondozása

A kisebb zöld területek úgy válhatnak a város díszeivé, ha gondozásukba a környékbeli közösségek is bekapcsolódnak – erre a felismerésre épül a Hegyvidéki Önkormányzat zöld irodája által elindított Zöldfelület Gondnokság Program. Elsőként a Szent Orbán tér egyik szeglete újult meg a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolájának közreműködésével.
„Szeretnénk minél több lakóközösséggel, munkahellyel és iskolával együttműködni, amelyek szívesen tennének annak érdekében, hogy megszépüljenek és a későbbiekben is szépek maradjanak a környezetükben található zöld területek” – mondta el Kovács Lajos alpolgármester abból az alkalomból, hogy a Nógrádi és a Diana utca találkozásánál lévő kis zöld sarkot virágokkal ültették be a közelben működő tanintézmény diákjai.
„A munka nem zárult le, sőt, a java csak most kezdődik: tanítási idő alatt, napközis gyerekek bevonásával, heti rendszerességgel járnánk rendben tartani az örökbe fogadott területet” – beszélt a közeljövőről Reisz Veronika angoltanár, aki két kollégájával, Horváth Enikővel és Őri Mariannal közösen vállalta a gondozási feladatok szervezését. A negyedikes gyerekek lelkesen dolgoztak, többségüket – mint mesélték – otthon ritkán vonják be a kerti munkába, volt, aki életében először ültetett virágot.
Rózsa Zoltán, a zöld iroda vezetője elmondta, hogy a Sashegyi úti zöld területek, valamint a Hollósy Simon utcai játszótér bejárata melletti füves rész gondozására az érintett szomszédok közössége vállalkozott, míg a Németvölgyi út 22. szám előtti ágyás karbantartásához a Helen Doron nyelviskola ajánlotta fel a segítségét. A Kiss János altábornagy utcai Zöldbolt, a Szent Orbán téri BIGinning étterem, valamint az Istenhegyi úti Medic-Poliklinika szintén vállalta, hogy rendszeres gondozással szebbé teszi közvetlen környezetét.

z.

 

A zöld iroda továbbra is várja azok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a Zöldfelület Gondnokság Programban. E-mail: zoldpont@hegyvidek.hu. Telefon: 224-5907, 06-70/938-8474.