Fitnesznap_nem_csak_noknek

Fitnesznap nem csak nőknek

A tapasztalatok szerint a fitnesz, az aerobik és általában a manapság divatos alakformáló edzések csoportos órákon a leghatékonyabbak, hiszen ezeken a résztvevők egymást is motiválják. Erre adott lehetőséget egy hazai magazin hagyományosan a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban megrendezett, Fitt a nyár! elnevezésű programja, amelyen az idén is több százan végezték el többek közt Rubint Réka, Péntek Enikő, Katus Attila, Hidvégi Andrea „kalóriagyilkos” és zsírégető gyakorlatait.
A vendégek a szponzorok jóvoltából megismerkedhettek a legújabb fitnesztrendekkel és táplálékkiegészítőkkel, kipróbálhatták a különleges, karcsúsító, infrasugarakkal kísért kerékpározást, valamint szakemberektől kaptak életmódtanácsokat. Használhatták a létesítmény belső és kültéri medencéit, a gőzt vagy akár a finn szaunákat, míg a gyerekek a MOM Sport kerti játszóterén tölthették el az idejüket.
„A fitnesz talán egy kicsit jobban érdekli a nőket, a csoportos órákra inkább ők járnak. Ezért rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy évről évre egyre több férfi jön el erre az életmódprogramra – mondta Szabó Éva, az eseményt szervező lap főszerkesztője. – Sokan közülük ráadásul egyedül érkeznek, nem a párjukat kísérik el, kifejezetten a bemutatók kedvéért váltják meg a jegyüket. Ennél is jobban örülünk a gyerekek részvételének, hiszen belőlük szinte biztosan egészségtudatos felnőttek válnak, amiben nekünk is lehet némi szerepünk.”
A Fitt az ősz! rendezvény 2015-ben debütált a MOM Sportban, azóta is megismétlik minden évben, a mostani eseményhez hasonlóan. „A kezdetektől arra törekszünk, hogy minél többen elkötelezzék magukat az egészséges életmód mellett, aminek szerves része a testedzés – folytatta Szabó Éva. – Ehhez járul hozzá az is, hogy a Fitt a nyár! foglalkozásai után az edzők szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre, igyekeznek személyre szabott tanácsokat adni.”
A példamutatás és a fiatalabb korosztályok bevonásának fontosságát emelte ki az alakreformedzést tartó Rubint Réka. „Minden gyerek ösztönösen szeret mozogni. A mi dolgunk, hogy teret adjunk ennek a természetes igénynek, ezzel pedig máris sokat tettünk a következő generációk egészségéért. Ezért jó látni, hogy az edzéseken folyamatosan nő a tizenévesek és a még kisebbek száma, ami egyértelműen a szülők érdeme” – hangsúlyozta a program állandó fellépőjének számító edző, aki mindenkit arra biztat, hogy ha szükséges, ne habozzon, váltson életmódot, szakítson időt a rendszeres mozgásra, táplálkozzon egészségesen, mert – ahogy fogalmazott – a „beruházás” biztosan megtérül.

sm.