Harminchat_aranyerem

Harminchat aranyérem

„Mindent vitt” az április végén Portugáliában megrendezett kempo-világbajnokságon Lacza Ábel. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzője, a magyar válogatott egyik legjobbjaként, négy számban állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Három kategóriában ez címvédést jelentett: a 14 esztendős sportoló semi és full kempo, valamint submission versenyszámban ugyanis a tavalyi, bukaresti vb-n már a világ legjobbjának bizonyult. Ezt a teljesítményt koronázta meg az utolsó napon a kempo kick szabályrendszerben megszerzett újabb győzelemmel.
„A felkészülés sok erőt kivett belőlem, de megérte, mivel nagyszerűen alakult számomra az év legfontosabb tornája. Elégedett lehetek a teljesítményemmel” – mondta Lacza Ábel a hazaérkezését követően.
Rajta kívül még két hegyvidéki kempóka indult a világbajnokságon. Karácsonyi Krisztián ezüstérmes lett full kempo, submission és kempo kick kategóriákban, míg Barna József bronzéremmel zárt a full kempo és a kempo kick szabályrendszerekben. Velük együtt a magyar kempoválogatott 85 dobogós helyezéssel, 36 arany-, 24 ezüst- és 25 bronzéremmel fejezte be szereplését. Ezzel a nemzetek összetett rangsorában hazánk megnyerte a 16 év alattiak világkupáját, a felnőttek világbajnoki mezőnyében pedig Spanyolország mögött a második helyen végzett.
Lacza Ádám Illés, a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportigazgatója értékelésében kiemelte, hogy az utánpótlás mellett ezúttal a felnőttek is remekül szerepeltek, az előrelépés a technikai számokon túl a küzdelmi számokban is megmutatkozott. A Nemzetközi Kempo Szövetség elnöksége a torna idején döntött a következő világbajnokság helyszínéről, amelyet 2014 után ismét Magyarország rendezhet. A világ legjobb kempósait a MOM Sport Uszoda és Sportközpont látja vendégül 2018. április 26–28-ig.

sm.