Aprilisban_ismet_fuss_a_csucsra

Áprilisban ismét Fuss a csúcsra!

A helyszín és a feladat sem változik. A résztvevőknek 134 lépcsőfokot és 20 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük az immár nyolcadik Fuss a csúcsra! elnevezésű lépcsőfutóversenyen, amit a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. és a Hegyvidéki Önkormányzat rendez meg Budapest legmagasabb pontján, a János-hegyi Erzsébet-kilátóban április 22-én délelőtt.
A komoly kihívást mostanáig az abszolút csúcstartó Hirling Márk teljesítette a legrövidebb idő alatt. A Németvölgyi Általános Iskola egykori diákjának tavaly mindössze 21,46 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy célba érjen.
A biztonságot szem előtt tartva az indulók egymás után állnak rajthoz, így egyszerre mindig egy versenyző van a pályán. A rendezvény idején csak a futók használhatják a kilátót. Bár a rekordot számon tartják, a Fuss a csúcsra! mindenekelőtt családi tömegsportrendezvény, amelyen nem a győzelem, sokkal inkább a sikerélmény a fontos, ezért akár sétálva is fel lehet jutni a kilátó és egyben a főváros tetejére.
A nevezés ingyenes, ráadásul az egyedi rajtszám mellé az esemény logójával ellátott póló és a frissítőket tartalmazó ajándékcsomag is mindenkinek jár. Ezenkívül azok a futók, akik teljesítik a kategóriánkénti – gyermek, ifjúsági, felnőtt, senior – szintidőket, sportszerutalványt kapnak. Szokás szerint a kilátó előtti téren felállított színpadon különböző látványos sport- és táncbemutatók szórakoztatják a nézőket, míg a kisebbeket változatos gyermekprogramokkal, játékokkal várják a szervezők.
A Fuss a csúcsra! lépcsőfutásra kortól és nemtől függetlenül bárki nevezhet. A jelentkezéseket a fussacsucsra@hegyvideksport.hu e-mail-címre kell elküldeni.

sm.