Farsangi_bal_idoseknek

Farsangi bál időseknek

A Szépkorúakért a Hegyvidéken program keretében zenés-táncos mulatság zajlott a Barabás Villában farsang utolsó napján.
„Munkatársaimmal azt tapasztaltuk a különböző klubfoglalkozásokon, hogy az emberek szeretnek együtt lenni, zenét hallgatni. Ez adta az ötletet, hogy farsangi bált szervezzünk – mesélte Daróczi Krisztina szociális szervező. – Az érdeklődőknek regisztrálniuk kellett, így előre lehetett tudni a résztvevők számát. Gondoltuk, a villa kellemes, elegáns helyszíne lesz a bálnak; feldíszítettük a termet, gondoskodtunk róla, hogy az asztaloknál finomságokkal megrakott hidegtálak várják a vendégeket.”
Miközben a többiek falatoztak, felvonultak a jelmezesek, s a közönség döntötte el, melyik a legötletesebb kosztüm. Az első három helyezett hatalmas tortát kapott ajándékba. A vidám zsűrinek Galambos Péter arab sejkje, Dancsházi Mártonné falusi legénye, valamint Csabai Julianna és Csabai Mihály jegyespárja tetszett a legjobban.
A sejk megkérdezte, homályos szemüveg van-e a hölgyeken, mert akkor szívesen nevezi magát ifjú arab hercegnek. Az apró termetű falusi legény hetykén előadott dalával vívott ki népszerűséget. Bemutatkozott rajtuk kívül egy cigánylány, a sejk két lefátyolozott arab leánya, egy matyó asszonyság, színes virágokkal díszített ruhájában a tavasztündér és egy álruhás király is.
A zenét a Campari Band tagjai, Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor szolgáltatták, ritmushangszerekkel és szintetizátorral kísérve adták elő a táncra csábító örökzöld dalokat. Perceken belül megtelt a parkett, a bálozók ifjakat megszégyenítő tudással és lelkesedéssel ropták. A mulatság tetőpontjaként mindenki közösen, luftballonnal a kezében táncolt.
A szervezők ezt látva elégedetten mosolyogtak, s csak annyit mondtak: „Úgy tűnik, ebből hagyomány lesz.”

(B. Anna)