Gyalogosbarat_fejlesztesek

Gyalogosbarát fejlesztések

Megújult a régi, nehezen járható betonjárda a Kázmér úton, a több mint 53 méteres szakaszt kényelmes és esztétikus térkővel burkolták a szakemberek. Szintén újjáépítették a Városmajor Óvoda mellett nemrégiben átadott járdaszakasz melletti, a gyerekek biztonsága érdekében kialakított kerítést. Erre azért volt szükség, mert ismeretlenek folyamatosan megrongálták a kerítés betonoszlopait – ezeket immár erősebb fémoszlopok helyettesítik.
Korábban sok bosszúságot okozott a Rácz Aladár utca 99.-nél a Pinty utcai nyílt árokból az útpálya alatt elvezetett csapadékvíz. Ezt most végérvényesen megoldották, a megsérült úttestet kijavították, elkészült a szegélyezés, a víznyelő beépítése és a felület aszfaltozása.
Korábban több lakossági panasz érkezett a Határőr út 67.-tel szembeni lépcső állapota miatt, ezért a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött, hogy a részleges javítás helyett elvégezteti az alapot is érintő, teljes átépítést. A kivitelezés jelenleg is folyik, a munkálatok idején a gyalogosok közlekedését a Határőr út zsákutcai része és az Istenhegyi út közötti ideiglenes falépcső biztosítja.
A Sün és a Kikerics utca közötti közterületen egy 25 méter hosszú járda, valamint ennek végén egy biztonságos, korláttal ellátott lépcső épül. Korábban itt a környéken élők egy ideiglenes lejárót használtak, ez azonban közműépítés miatt megrongálódott.
Két helyen is fejlesztések zajlanak a Csorna utcában. A 8-as számnál átépítik a Mártonlak utcához vezető, régi, botlásveszélyes, növényekkel és bokrokkal benőtt, lépcsős járdát, míg a zsákutca végén egy húszméteres szakaszt újítanak fel, valamint kijavítják a csatlakozó útpálya hibáit.
A jó idő beköszöntével még több utcában folyik a kátyúzás. A következő hetekben más helyszínek mellett a Zugligeti, a Gaál József, a Virányos és a Sárospatak úton, valamint a Veréb, a Fodor és a Karthauzi utcában szüntetik meg az úthibákat.

mm.