Otthonra talált a Nemzeti Táncszínház

A hegyvidéki művészetkedvelők legnagyobb örömére még legalább egy évig biztosan rendszeresen fellép a MOM Kulturális Központban a Nemzeti Táncszínház, amelynek végleges otthonát várhatóan 2018 áprilisában adják át a Millenáris Parkban.
A multifunkcionális, nemzetközi összehasonlításban is minden igényt kielégítő, 7000 négyzetméteres épületet úgy alakítják ki, hogy a táncszínház kiszolgálása mellett sokoldalú rendezvényhelyszínként is működjön – mondta el Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. vezetője a Millenáris Teátrum munkálatainak jelenlegi állását bemutató hivatalos bejáráson. A fejlesztéseket és a park új tartalommal való megtöltését az Álmok álmodói – világraszóló magyarok című kiállítás szellemisége ihlette, a megvalósításra a legmagasabb színvonalon kerül sor – tette hozzá.
A Nemzeti Táncszínház 2001 óta mintegy hatezer előadást szervezett. Közel negyven magyar professzionális társulattal dolgozik együtt – mondta el Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója, aki úgy véli, az önálló játszóhellyel európai minőségű, a tradicionális és kortárs táncművészeteket őrző és reprezentáló, 21. századi tánccentrum jön létre, amely támogatja a kisebb társulatokat, csoportokat és produkciókat. Erre szolgál majd egyebek közt a kísérleti előadások befogadására különösen alkalmas kamaraterem.
Az új épületben a Magyar Nemzeti Balettal, valamint a Zeneakadémia zenekarával is rendszeresen találkozhat a közönség. A sokszínű kínálatot hazai és külföldi gálaműsorok, továbbá a tánchoz kapcsolódó beszélgetések és gyermekrendezvények teszik teljessé.

mm.