Szeretet_es_josag

Szeretet és jóság

Orient Enikő textilművész nem ismeretlen a hegyvidékiek előtt, egyebek mellett a Barabás Villában, a Virányosi Közösségi Házban és a Jókai Klubban is bemutatta már munkáit. A Galéria 12 Egyesület tagja most a G12 Kávézóban sorakoztatja fel legszebb alkotásait.
„Az élet egyetlen, ezért vedd komolyan. Szépség – csodáld meg! Boldogság – ízleld! Álom – tedd valósággá! Kihívás – fogadd el! Kötelesség – teljesítsd! Játék – játszd! Érték – vigyázz rá! Vagyon – használd fel! Szeretet – add át magad! Titok – fejtsd meg! Ígéret – teljesítsd! Szomorúság – győzd le! Dal – énekeld! Küzdelem – harcold meg! Kaland – vállald! Jutalom – érdemeld ki! Az élet élet, éljed!” – a Teréz anya intelmeiből készült szőttes az április 1-jéig megtekinthető kiállítás egyik meghatározó darabja.
„Azt, hogy Orient Enikő alkotásai üzennek, és megérintik a rácsodálkozót, mi sem bizonyítja jobban, mint jó néhány elismerése, melyek közül térben és időben a legtávolabbi az 1996-ban Japánban kapott Governor of Kyoto ezüstdíja. Az elmúlt években pedig az Országos Betlehemkiállításon a mának szóló üzenetekért kapott elismerést a Hegyvidéki Önkormányzattól és a fővárosi önkormányzattól is” – szólt a megnyitón a művésznő sikereiről Fonti Krisztina alpolgármester.
„Orient Enikő több mint negyven éve kiállítóművész. Pályája rendkívül széles ívet írt le az esztendők során. Most a legszebb darabokat egységes mondanivalóra felfűzve tekinthetjük meg. Alkotásai megerősítik az élet legfontosabb dolgait: a szeretetet és a jóságot” – méltatta a látottakat Kratochwill Mimi művészettörténész.
„Mi, képzőművészek, a vizualitás nyelvén adjuk át az üzeneteinket – beszélt alkotói inspirációiról Orient Enikő. – Számomra igen fontos, hogy minél konkrétabban fogalmazzam meg a gondolataimat. Ez egy folyamat, aminek sosincs vége. Mindig vannak újabb üzenetek és meg nem válaszolt kérdések.”

B. M.