Egymast_segitik_a_nagycsaladosok

Egymást segítik a nagycsaládosok

Ötven zsák ingyen elvihető ruha – ennyi gyűlt össze a Kulturális Szalon és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének hegyvidéki csoportja által közösen szervezett márciusi jótékonysági börzén. A használt, de még jó állapotú gyermekruhákat, cipőket, játékokat, babahordozókat, valamint felnőttholmikat a kerületi nagycsaládosok hozták el a Kulturális Szalonba, hogy azokkal egymásnak, valamint más rászoruló családnak vagy egyedülállónak segítsenek.
„A saját levelezőlistánkon kívül nyilvánosan is meghirdettük a ruhabörzét, így a nagycsaládosok mellett sok környékbeli idős is eljött” – beszélt tapasztalatairól Pintér Ágnes, az egyik szervező. A négygyermekes édesanya elmondta, már többéves hagyománya van a börzének, amit két-, háromhavonta tartanak, s a tervek szerint legközelebb májusban rendeznek meg ismét.
Egyre több felajánlás érkezik, ezzel együtt az érdeklődők száma is növekszik. A rendszeresen visszajárók általában hoznak és visznek is – az egyik résztvevő elmesélte, hogy válogatás közben a kezébe akadt egy márkás gyerekpulóver, amit egy korábbi alkalommal még ő vitt be sok más holmival együtt a Kulturális Szalonba.
Bár az ingyen elvihető ruhanemű sokakat vonz, így is mindig megmarad néhány zsáknyi adomány. Ám ezek sem vesznek kárba: az asztalokon hagyott ruhákat ezúttal a hajléktalan emberek, családok társadalmi visszailleszkedését segítő Menedékház Alapítványnak ajánlották fel a szervezők.

z.