Futoklub_a_Varosmajorban_es_a_Normafan

Futóklub a Városmajorban és a Normafán

Márciusban újraindult a nagy népszerűségnek örvendő Városmajori Futóklub, amely a szokásoknak megfelelően keddenként várja a sportág szerelmeseit. „Este fél hétkor kezdünk, de érdemes már hatra megérkezni” – mondta Móczán Mónika, az Aktív Hegyvidék programjaiért is felelős Hegyvidéki Szabadidősport NKft. ügyvezetője.
Hogy miért? A résztvevők tesztelhetik a legújabb futócipőket, és akár az egész edzést is abban teljesíthetik. „Az elmúlt években olyan gyorsan váltunk egyre népszerűbbé, hogy hamar kinőttük a városmajori parkot, így az idén a Normafán is elindítunk egy csapatot” – tette hozzá a sportvezető, aki azt is megemlítette, hogy a klubtagok az idén két csapattal neveznek a májusi Ultrabalaton versenyre.
Annak sem kell megijedni, aki kezdőként szeretne csatlakozni a futóklubokhoz. A foglalkozásokat tartó szakedzők kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy mindenki a saját felkészültségének, tudásának és céljainak megfelelő terhelést kapja. A résztvevők a városmajori futókörön és a frissen átadott normafai futópályán, valamint a természeti adottságokat kihasználva – főleg a nagyobb távok esetében – erdei utakon is edzenek.
„Bemelegítéssel, majd néhány kilométeres futással és gimnasztikai gyakorlatokkal kezdünk. Ezt követik a személyre szóló, résztávos feladatok. Az egyórás programot mindig tombolával zárjuk, amin futófelszerelések találnak gazdára” – foglalta össze az edzések menetrendjét a szakmai munkát irányító Markocsán Sándor.
Érdemes tehát mindkét helyszínre kilátogatnia annak, aki élvezni szeretné a jó időt, a családias hangulatot és a képzett szakemberekkel zajló futóedzéseket. Március 30-tól pedig már heti két alkalommal, kedden a Városmajorban, csütörtökön pedig a Normafán várják az érdeklődőket. További információk: https://www.facebook.com/varosmajorifutoklub.

m.