A_mobil_varhat

A mobil várhat!

A DUE Médiahálózat diákújságíró-egyesület és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös pályázatot hirdetett 12–22 éves diákoknak. A kezdeményezés lényege, hogy a fiatalok magukénak vallják azt az alapelvet: közlekedés közben nem tanácsos mobilozni – és ennek fontosságáról ismerőseiket, barátaikat is meggyőzzék.

Az okostelefonok hasznos és szórakoztató eszközök, ma már nehezen tudnánk nélkülözni őket a mindennapjainkban. Számtalan előnyük mellett azonban nem szabad elfeledkeznünk a használatuk veszélyeiről sem, például arról, hogy a közlekedés közbeni mobilozással súlyos balesetek előidézőjévé, vagy áldozatává válhatunk. Mindegy, hogy játszunk, videót nézünk, közösségi oldalakat böngészünk, híreket olvasunk, üzenetet írunk, csetelünk, fényképezünk, vagy szelfizünk, ha ezt autóvezetés közben, kerékpározva vagy gyalogosan az úttesten áthaladva végezzük, a saját életünket és másokét is kockára tesszük.
„Ha az lenne a kérdés, mi a fontosabb: elolvasni egy üzenetet azonnal, vagy elkerülni egy gázolást, amibe bele is halhatsz, nem is kérdés, mit választasz” – írta felhívásában a DUE Médiahálózat diákújságíró-egyesület és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság annak kapcsán, hogy közös pályázatot hirdettek 12–22 éves diákoknak. A kezdeményezés lényege, hogy a fiatalok magukénak vallják azt az alapelvet: közlekedés közben nem tanácsos mobilozni – és ennek fontosságáról ismerőseiket, barátaikat is meggyőzzék.
Azokat, akik részt vennének az akcióban, arra buzdítják a szervezők, hogy írják a tenyerükre „A mobil várhat!” szlogent, készítsenek magukról fotót, és osszák meg „A mobil várhat!” Facebook-oldalon, vagy a saját közösségi oldalukon, nyilvánosan, „#amobilvarhat” kommenttel. A fotó mellé maximum egyoldalas cikket is várnak a résztvevőktől a témával kapcsolatban.
A pályaműveket elektronikus formában lehet beküldeni a www.due.hu/palyazat oldalon. A beadási határidő november 15., míg az eredményhirdetés és a díjak átadása decemberben lesz. A pályázattal kapcsolatban további részletek a www.due.hu oldalon olvashatók.

d.