Cimvedesek_a_kempo-Eb-n

Címvédések a kempo-Eb-n

Hárman képviselték a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiát az októberi, Bukarestben rendezett kempo-Európa-bajnokságon. A XII. kerületiek nagyszerűen szerepeltek, Lacza Ábel, Ódor Lili és Ódor Erik összesen kilencszer állhattak fel a dobogóra.
Ódor Lili a 14–16 évesek korosztályában, az 50 kilogramm alattiak kategóriájában semi és full kempóban, valamint submissionben is győzött. Az Európa-bajnoki címét megvédő kempós a fegyveres formagyakorlat technikai versenyszámban ezüstérmes lett.
Háromszor védte meg 2015-ben elnyert Eb-címét Lacza Ábel, aki a 14–16 évesek 60 kilogramm alatti súlycsoportjában semi és full kempo, valamint submission kategóriában is a kontinens legjobbja lett. Ódor Erik a 12–14 évesek között, az 50 kg alattiak mezőnyében submissionben és semi kempóban is aranyérmet nyert.
Elégedetten értékelte a látottakat Lacza Ádám Illés, a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia (HHKA) kemposzakosztályának vezetője. Mint mondta, az ifjak mindhárom napon rendkívül színvonalas meccseket vívtak, kiváló teljesítményt nyújtottak.
Az elért eredmények tovább öregbítik hazánk hírnevét a nemzetközi porondon: a megszerzett huszonhat éremmel a válogatott második lett az Európa-bajnokság küzdelmi versenyszámainak csapatrangsorában. Az összetett eredmények alapján a magyar csapat – holtversenyben Portugáliával – a harmadik helyen végzett, csak Románia és Spanyolország előzte meg.
Remekül szerepeltek a HHKA sportolói a XXI. Női Ökölvívó Országos Bajnokságon is. Árpás Laura a serdülők 44 kiló alatti, Szabó Juli a felnőttek 54 kiló alatti súlycsoportjában lett második, míg a junioroknál Akli Nóra harmadik helyezést ért el az 52 kiló alattiaknál. A negyedik érmet az ifjúságiak 69 kiló alatti mezőnyében harmadikként végző Solymosi Szelina „hozta haza” a Hegyvidékre.

M.