Megkezdodott_a_Csorsz_park_feljesztese

Megkezdődött a Csörsz park fejlesztése

A környéken élőkkel folytatott egyeztetések, valamint két szavazás után elkészültek a Csörsz park felújításának tervei, a megvalósítás a napokban kezdődött meg. Nagyszabású, több ütemben zajló önkormányzati fejlesztésről van szó, aminek részeként megújul a játszótér és a zöld terület, valamint bővül a közvilágítás.

A környékbeliek kéréseit figyelembe véve 2016 elején, a Hegyvidéki Önkormányzat közbenjárására, a Testnevelési Egyetem jelentősen átalakíttatta Csörsz utcai sporttelepének beépítési terveit. Az önkormányzatnak egyebek mellett sikerült elérnie azt is, hogy az egyetem ne vegyen el területet a Csörsz utcai parkból, ez az eredmény pedig új lendületet adott a park régóta tervezett felújításának.
„Fontosnak tartjuk, hogy a kerületben zajló fejlesztések az itt élők érdekeit szolgálják. Éppen ezért már 2016 tavaszán szavazásra bocsátottunk három koncepciót a Csörsz park felújításával kapcsolatban. Mivel az akkor született eredménnyel a környékbeliek egy része nem volt elégedett, ezért úgy döntöttünk, csak a fejlesztés lehetséges irányait határozzuk meg, és ezek fontossági sorrendjéről ismét megkérdezzük a lakókat” – beszélt a most induló beruházás hátteréről Pokorni Zoltán polgármester. Mint mondta, az önkormányzat által megjelölt hétféle cél közül a zöld terület, a játszótér és a közvilágítás fejlesztése végzett az első három helyen, így a tervezés ezekre a feladatokra helyezte a hangsúlyt.
„A napokban megkezdett beruházás első ütemében elvégezzük a tervezett faültetések egy részét, továbbá megújul a parkot átszelő fősétány. Bővítjük az elektromos hálózatot a közvilágítás fejlesztése miatt, valamint vízvezetéket és csatornát építünk az új ivókút létesítése és annak érdekében, hogy megteremtsük egy illemhely későbbi telepítésének lehetőségét” – mutatta be a most folyó és a hamarosan sorra kerülő munkákat Kovács Lajos alpolgármester. Szólt arról is, hogy jövőre kezdődhet el a játszótér korszerűsítése, aminek során új eszközökkel, például egy földbe süllyesztett trambulinnal színesedik a játékkínálat.
A parkban több mint ötven fát és több száz cserjét ültetnek el, új padokat helyeznek ki oda, valamint egy közösségi teret is létrehoznak, pingpong- és sakkasztalokkal. A terület Avar utcai szélén lévő, jelenleg is parkolóként használt murvás részen rendezett parkolóhelyeket alakítanak ki, fákkal szegélyezve. Egy zajvédő zöldfal építését is tervezik a Hegyalja út mentén, ennek technikai részleteiről azonban még további egyeztetéseket szeretnének folytatni a környéken élőkkel, valamint a témában járatos szakemberekkel.