Szocialis_dolgozok_kaptak_dijat

Szociális dolgozók kaptak díjat

Ünnepségre hívta a Hegyvidéki Önkormányzat a XII. kerület szociális és gyermekjóléti ágazatának közel kétszáz dolgozóját. Közülük néhányan kitűnő munkájukért díjakat és elismerő okleveleket vehettek át a szociális munka napja alkalmából rendezett programon.

„Számukra idegen emberek mindennapjait teszik szebbé, gazdagabbá. Olyan rászorulókét, akiknek sokkal rosszabb, szomorúbb lenne az élete a törődésük nélkül. Mindezt szívvel, lélekkel, szakértelemmel teszik” – Fonti Krisztina alpolgármester méltatta így a XII. kerület szociális és gyermekjóléti ágazatának munkatársait a szociális munka napja alkalmából megtartott ünnepségen a MOM Kulturális Központban. Arról is beszélt, hogy két éve felügyeli az ágazatot, így megtapasztalhatta, miért nélkülözhetetlen a szociális dolgozók munkája. A közelmúltról szólva elmondta, hogy az idén kapta meg kinevezését a Krisztinavárosi Bölcsőde élére Müllerné Bajusz Anikó, míg a Hegyvidéki Gondozási Központot december elsejétől irányítja új vezető.
Több beruházásra, felújításra lehet számítani a jövőben. Ezek közül talán a legfontosabb a Svábhegyi Bölcsőde energetikai fejlesztése, amire két pályázaton nyert forrásokat a Hegyvidéki Önkormányzat. A munkálatok ideje alatt ideiglenesen a másik két önkormányzati bölcsőde fogadja a gyerekeket. Komoly munka lesz a fejlesztő napközi otthon bővítése is, az önkormányzat egy kényelmes, praktikus épületet alakít ki a meglévő mellett. Az átadás időpontja 2019-ben várható.
Bővül a XII. kerületi családsegítő és gyermekjóléti központ Kiss János altábornagy utcai Félsziget Klubházának területe, így a szakemberek nagyobb helyen tudják fogadni a segítségre szorulókat. A Hegyvidéki Kulturális Szalon az eddiginél komfortosabb elhelyezést kap a Törpe utcában.
Fonti Krisztina arról is beszélt, hogy nagy népszerűségnek örvendenek a kerületi bölcsődék, és folyamatos igény mutatkozik a szépkorúak ellátására is. Kiválóan halad az Otthon megöregedni program, amelynek lényege, hogy lakhatást segítő átalakításokat végeznek idős emberek lakásaiban. A sikerek a szociális területen dolgozók munkáját dicsérik – emelte ki az alpolgármester.
A köszöntőt követően Fonti Krisztina és Müller Csaba, a polgármesteri hivatal népjóléti irodájának vezetője adta át az idei szociális kitüntetéseket. A képviselő-testület döntése értelmében Gyermekjóléti Alapellátásért Díjat kapott Shala Alíz. A gyermekvédelmi szakvizsgával rendelkező szociális munkás 2005 óta vesz részt a helyi családsegítő és gyermekjóléti központ munkájában; 2016 óta, esetmenedzserként, a veszélyeztetett helyzetben lévő gyerekek családjával dolgozik a biztonságosabb, élhetőbb családi környezet megteremtéséért.
Szociális Ellátásért Díjjal jutalmazta a képviselő-testület Juhász Andreát, aki húsz éve a Hegyvidéki Szociális Központ munkatársa. Technikai dolgozóként kezdett, majd megszerezte a szociális gondozó és ápoló szakképesítést, 2001 novembere óta szociális gondozó.
Polgármesteri elismerő oklevelet kapott Simon András. A XII. kerületi fejlesztő napközi otthon terápiás munkatársa végzettségét tekintve testnevelő tanár, gyógytestnevelő tanári szakirányú végzettséggel, 2007-ben gyógypedagógusi diplomát is szerzett. Az intézményben a speciális mozgásfejlesztés, valamint a sport- és programszervezés tartozik a feladatai közé.
Szintén polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át a Svábhegyi Bölcsőde konyháján dolgozó Tankó Anna, aki 1990-ben került oda. Azóta osztatlan megbecsülést vívott ki kollégái körében a munkához való hozzáállásával, igyekezetével, emberi tulajdonságaival.
Az ünnepi est hátralévő részében Hajnóczy Soma bűvész szórakoztatta a vendégeket, akik az önkormányzat jóvoltából közös vacsorán vehettek részt.

sm.