Voros_Skorpio_jart_a_Hegyvidek_Harcosai_Kozdosport_Akademian

„Vörös Skorpió” járt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián

Alexey Ignashovot, a négyszeres muay thai világbajnokot, K-1 legendát látta vendégül a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia (HHKA). A „Vörös Skorpió” néven ismert fehérorosz sportoló az akadémia és a magyar válogatott kempósainak tartott bemutatóedzést, és alaposan megizzasztotta a fiatalokat, akik számos trükköt, mesterfogást, különleges technikai elemet leshettek el tőle.
Mindenki számára óriási élmény testközelből látni egy világklasszis harcművészt – emelte ki Lacza Ádám Illés, a HHKA vezetője. Ignashovot egyszer sem ütötték ki a K-1-ben, viszont egyedül neki sikerült a padlóra küldenie a sportág egyik legnagyobb alakját, a Hegyvidéken korábban szintén megforduló Semmy Schiltet.
„Kitartásának és még inkább edzésmunkájának köszönheti a sikereit, ezt tapasztalhatták meg most a tanítványaink – mondta Lacza Ádám Illés. – Legalább ennyire fontos, hogy nemcsak egy nagyszerű sportolóval, hanem egy rendkívül közvetlen, barátságos emberrel is találkozhattak, aki méltán lehet példaképe az utána jövő nemzedékeknek.”
A tréninget követően Alexey Ignashov elmesélte, szívesen foglalkozik fiatalokkal, örömmel adja át tudását, ezért is fogadta el a hegyvidéki meghívást. „Sok tehetséggel találkoztam az edzésen! Mindenkit arra biztatok, hogy ne álljon meg félúton, dolgozzon minél többet, fejlessze tovább magát” – tette hozzá a TEK Budo és Küzdősport Gála díszvendégeként Budapestre érkező harcművész.
A magyar kempósok legközelebb december 9-én a II. Hegyvidék Nyílt Nemzetközi Kempo Kupán lépnek tatamira, ami egyben az országos bajnokság idei utolsó megméretése. A versenyre várhatóan mintegy háromszázan érkeznek, akik ismét a Városmajor utcai sportközpontban küzdenek meg egymással.

mm.