Fogast pótló busz jár a Svábhegyen

Csak a Városmajor és az Adonis utca megálló között jár a fogaskerekű november 10-ig, mert a felső szakaszon ki kell cserélni a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket. Az Adonis utca és a Svábhegy között a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszokkal, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között pedig a 60-as jelzésű pótlóbusszal lehet közlekedni. Az említett járatokon a munkálatok idején az Adonis utca és a végállomások között felfelé – az utasforgalom függvényében – szállítható kerékpár.
A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy felé a Svábhegyen (a 21-es járatcsalád megállóhelyén) és a Művész út megállóban (pontosabban a Karthauzi utcában, a Művész út torkolata után) áll meg, majd a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött teszi le az utasokat. A Svábhegyre a Művész út megállóhelyet nem érintve tér vissza az ideiglenes járat.
A 21-es és a 21A busz a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között pótlójáratnak minősül, így ezen a szakaszon tovább lehet utazni a fogaskerekűn már kezelt jeggyel. A vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.

d.