Megujult__a_Racz_Aladar_uti_orvosi_rendelo1

Megújult a Rácz Aladár úti orvosi rendelő

Befejeződött a Rácz Aladár úti, felnőtteket ellátó orvosi rendelő felújítása. Mostantól végre komfortos körülmények fogadják a szakemberek az ide tartozó több ezer hegyvidéki beteget, valamint a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokra érkező dolgozókat. Hamarosan a szomszédos gyermekrendelő és a Fodor utcai, felnőtteket ellátó háziorvosi rendelő is megújul a Hegyvidéki Önkormányzat beruházásában.

„Orvoshoz nem jókedvünkben, hanem kényszerűségből járunk. Ezért nem mindegy, milyen állapotokkal találkozunk a rendelőkben. A lehangoló környezet fokozza rosszkedvünket, ugyanakkor a derűs hangulatú terek segítenek megnyugodni” – mondta Pokorni Zoltán polgármester a Rácz Aladár út 5. szám alatti, felújított orvosi rendelő átadásán.
A polgármester örömtelinek nevezte a kormány döntését, amely alapján több mint kilencmilliárd forint összegű forrás áll rendelkezésre a Kútvölgyi Klinikai Tömbben megvalósítandó hegyvidéki szakrendelő kialakítására. Eközben – tette hozzá – a Hegyvidéki Önkormányzat is igyekszik teljesíteni a saját feladatát: tavaly ősszel elindított egy programot, amelynek keretében sorra megújulnak a kezelésében lévő háziorvosi rendelők.
Fonti Krisztina alpolgármester felidézte, hogy elsőként ez év januárjában az új Böszörményi úti gyermekrendelőt adták át. Ezt követi most a Rácz Aladár úti rendelő, ahol felnőtteket ellátó háziorvosok dolgoznak, valamint foglalkozás-egészségügyi szolgálat működik. December 1-jétől az otthoni szakápolási szolgálat központja – amely jelenleg a Fodor utcában található – szintén itt folytatja munkáját.Megujult__a_Racz_Aladar_uti_orvosi_rendelo1„Rövidesen a Rácz Aladár úti gyermekrendelő, valamint a Fodor utcai, felnőtteket ellátó háziorvosi rendelő is megújul az önkormányzat beruházásában” – szólt a közeljövőről Fonti Krisztina. Megjegyezte, hogy egységes arculat kialakítása a cél, így a helyiségekben hangsúlyos szerepet kap a Hegyvidéki Önkormányzat emblémájának két alapszíne, a kék és a zöld.
Váczi János alpolgármester elmondta, hogy a felújítási programban főként a várókat teszik komfortosabbá, továbbá ahol szükséges, megújulnak a homlokzatok, a betegrendelők. Az akadálymentes környezet megteremtése érdekében rámpák épülnek, és átalakítják a mellékhelyiségeket. A Rácz Aladár úti rendelőben az összes helyiség új burkolatot kapott, és mindet kifestették. Teljesen megújultak a vizesblokkok, és egy akadálymentes illemhelyet is létrehoztak a kivitelezők. Új nyílászárókat, hangszigetelő ajtókat építettek be, továbbá korszerűsítették az elektromos hálózatot és a fűtési, gépészeti rendszert.
„Otthonosabbá váltak a helyiségek, amelyek hangulatát a régi, fehér csempék ridegsége helyett már egy kellemes színvilág határozza meg” – beszélt az újjávarázsolt hely egyik előnyéről dr. Szánthó Dorottya háziorvos. A doktornő szerint a rendelők nemcsak szebbek, hanem körülbelül tíz négyzetméterrel tágasabbak is lettek a belső falak elbontásával.

A megújult Rácz Aladár úti orvosi rendelőben jelenleg két területi ellátási kötelezettséggel rendelkező, valamint egy területi ellátási kötelezettséggel nem rendelkező, felnőtteket fogadó háziorvos dolgozik. Hárman együtt közel négyezer környékbeli embernek biztosítják az ellátást.

z.