Gyalogosbarat_fejlesztesek

Gyalogosbarát fejlesztések

Három helyen kezdődött járdafelújítás októberben a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából. A Kiss János altábornagy utca 2. és 20. között, továbbá a Patkó köz, valamint a Dobsinai utca páratlan oldalán a kivitelezők kijavítják és – ahol szükséges – cserélik az útszegélyeket. A rossz állapotú járdarészeknél az alépítményt is felújítják, majd mindhárom helyszínen újraaszfaltozzák a járófelületet.
A Maros utca Krisztina körút és Csaba utca közötti szakaszán rendeződött a parkolási helyzet, az új burkolati jelek egyértelművé teszik a szabályokat. Régi probléma volt a felszíni vizek elvezetése az Arató utcában, ami most megoldódik azáltal, hogy szakemberek megváltoztatják a padka kialakítását, és a földes szakaszon is kiépítik a felszíni csapadékvíz elvezetését.
A gyerekek biztonságának javítása érdekében még ebben az esztendőben gyalogos-átkelőhely épül a Tornalja és a Kempelen Farkas utca kereszteződésében. A helyszínt úgy választották ki, hogy megfelelő legyen az esti megvilágítása. Ugyancsak az iskolabiztonsági program részeként zebrát létesítenek a Fekete István iskola előtt, míg a Csaba utcában, a templom és a Városmajor utca közötti szakaszon harmincas sebességkorlátozásra figyelmeztető felfestés kerül az útpályára.
A földrajzi viszonyok miatt más közterületeken is gondokat okoz a csapadékvíz. A Kikerics utcában a burkolat repedésein keresztül beszivárgó víz hatására elkezdett suvadni az útpálya melletti rézsű, emiatt mintegy 100 méter hosszan támfalat kell építeni. A költségek fedezésére a Hegyvidéki Önkormányzat pályázatot adott be a Belügyminisztérium vis major alapjához.

(m.)