Harom_jubileum_az_idei_Fittparaden1

Három jubileum az idei Fitparádén

Évről évre rekordokat dönt a Fitparádé, amely most ismét részvételi és nézőcsúcsot hozott. Közép-Európa legnagyobb multisportfesztiválja ráadásul háromszoros jubileumhoz érkezett: a 15. Fitparádénak ugyanis 10. alkalommal adott otthont a MOM Sport, ahol az esemény egyik legfontosabb rendezvénye, a Louie Koncz verseny a 10. állomásához érkezett.

A sportot, a mozgást és az egészséges életmódot népszerűsíti a Fitparádé. A szervezők az idén is érdekes bemutatókkal, erősember-, fitnesz-, úszó- és vízilabdaversenyekkel, valamint változatos családi programokkal várták az érdeklődőket.
Közel 13 ezren voltak kíváncsiak a hegyvidéki lakosok számára ingyenes kétnapos programra, a huszonkét országból érkező fellépők és versenyzők száma pedig meghaladta a 2000-et. Ez azt jelenti, hogy a mostani volt minden idők leglátogatottabb Fitparádéja, amely néhány év alatt vitathatatlanul Közép-Európa legnagyobb multisportfesztiváljává nőtte ki magát.
Erről a folyamatról és a kezdetekről is beszélt a program csúcsrendezvényét, a FitModel World versenyt megnyitó Váczi János hegyvidéki alpolgármester. Mint emlékeztetett, tíz évvel ezelőtt Debrecenből „hozták el” a XII. kerületbe az idén már tizenöt éves, azaz dupla jubileumot ünneplő Fitparádét. Ez nem volt egyszerű feladat, mert a keleti megyeszékhelyen is ragaszkodtak hozzá – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy amikor a Hegyvidéki Önkormányzat felépíttette a 13 ezer négyzetméteres Csörsz utcai sportcsarnokot, egyúttal az épülethez és a Hegyvidékhez méltó állandó rendezvényt is keresett.
Így esett a választás az akkor még lényegesen kisebb méretű Fitparádéra, amelyen a fellépők, versenyzők és nézők kivétel nélkül megtalálhatják a számukra vonzó és fontos programot – folytatta Váczi János, aki azt is elmondta, hogy a fesztiválnak otthont adó MOM Sport a saját bevételeiből, nyereségesen gazdálkodik, ezért tudják minden évben fejleszteni, szépíteni.Harom_jubileum_az_idei_Fittparaden3A kiváló körülményeknek is köszönhető, hogy számos sportági egyesület és klub rendezi meg a versenyeit az évek óta telt házas Fitparádé részeként. Mindez az ötletgazda és főszervező Buranits Ildikó, a MOM Sport vezetője munkáját dicséri, az ő érdeme, hogy a fesztivál bárhol megállná a helyét – emelte ki Váczi János, egyúttal annak a reményének hangot adva, hogy az elkövetkező jubileumokat is a MOM Sportban lehet majd ünnepelni.
Buranits Ildikó egy további évfordulót is megemlített, hiszen az idén már tizedik alkalommal hirdették meg a Louie Koncz Classic International body building versenyt, amire rekordszámú nevezés érkezett. Külön is megemlítette a SEMI PRO férfi- és női viadalokat, valamint a küzdősport-bemutatókat, amelyeken többek között a kerületi Shuhari Dojo és a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia növendékeinek tapsolhatott a közönség. Népszerűnek bizonyult a szkandervilágkupa, a második korcsoportos diákok szintén hagyományos úszóviadala és a SOTE–MOM saját csapatait is felvonultató utánpótlás-vízilabdatorna.
Újdonságnak számított a kerti gyerekzóna, amelynek sikere minden előzetes várakozást felülmúlt. Kifejezetten a családi programok miatt jött el két kislányával és feleségével a MOM Sportba Krizsán Zoltán.
„A gyerekek még kicsik, őket csak a játék érdekli, én viszont szerettem volna megnézni a szkanderbajnokságot, a feleségemet pedig a fitnesz érdekelte, így mindegyikünk elégedett lehet. Azt beszéltük meg, hogy váltjuk egymást a kertben, de a végén itt ragadtam a lányokkal, annyira jól éreztük magunkat. Kihasználtuk az ingyenes úszás lehetőségét is, úgyhogy igazán tartalmasra sikeredett a nap” – mesélte nevetve a hegyvidéki nyelvtanár.Harom_jubileum_az_idei_Fittparaden2Buranits Ildikó elégedetten beszélt a FitModel Worldről, ahogyan fogalmazott, a résztvevők nagy számára és a felkészültségükre egyaránt büszkék lehetnek, s jó esély van arra, hogy a győztes komoly nemzetközi karriert fut be. Már csak azért is, mert korábban valamennyi nyertes világ- vagy Európa-bajnok lett, a tavalyi első, Krassalkovics Zsófi decemberben Thaiföldön állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Ebben bízik az idei összetett bajnok, Frits Patricia is, aki harmadik nekifutásra jutott fel a csúcsra a Fitparádén. Kilencévesen Béres Alexandra hatására ismerkedett meg a fitnesz világával, és kezdett el komolyabban foglalkozni a sportággal. Rendszeresen indul versenyeken, két éve megnyerte az Európa-bajnokságot, azóta elsősorban külföldön méreti meg magát. Kivétel ez alól a FitModel World, amelyet a legrangosabb hazai versenynek tart.
„A mostani volt az eddigi legjobb hangulatú felkészülésem. Bár tíz hét kemény munka áll mögöttem, végig nagyon jól éreztem magam, és ez a versenyzésre is igaz volt. Talán ez a felszabadultság kellett ahhoz, hogy végre nyerhessek” – mondta Frits Patrícia.
A második helyen végzett a 170 centi felettiek kategóriájában Zimány Linda, aki ennek ellenére nem volt elkeseredve. A népszerű modell és műsorvezető elmondta, hogy Frits Patríciához hasonlóan tíz hét intenzív edzés áll mögötte, de ennél is nehezebb volt számára az étrendváltás. Ez volt az első fitneszversenye, ezért különösen elégedett az eredményével, egyelőre azonban nem tervezi a folytatást.

sm.